Ще ви признаем, че предпочитаме киселото зеле под формата на салата! Имаме си една любима рецепта, която сега ще споделим с вас. Поднесете ли я на празничната вечеря, гарантираме, че гостите ви ще бъдат очаровани!
Ето една вкусна рецепта за салата с кисело зеле, кисели краставички, червен лук и червен пипер:
Необходими продукти:
- 200 г кисело зеле (нарязано)
- 4-5 кисели краставички (нарязани на кръгчета или полумесеци)
- 1 глава червен лук (тънко нарязан на полумесеци)
- 3-4 скилидки чесън (ситно нарязани или пресовани)
- 1/2 връзка магданоз (ситно нарязан)
- 3-4 супени лъжици зехтин
- Червен пипер
Начин на приготвяне:
-
Подготовка на зеленчуците:
- Изплакнете добре киселото зеле под течаща вода, за да намалите солта. Оставете го да се отцеди.
- Тънко нарежете червения лук на полумесеци.
- Ако използвате цели кисели краставички, ги нарежете на кръгчета или полумесеци.
-
Смесване на съставките:
- В голяма купа смесете киселото зеле, киселите краставички и червения лук.
- Добавете ситно нарязания чесън и магданоза.
-
Овкусете:
- Добавете зехтина. Добавете червения пипер. Разбъркайте добре.
- Сервиране: Оставете салатата да престои поне 10-15 минути, за да поемат зеленчуците ароматите на дресинга. Сервирайте охладена като предястие или гарнитура към основното ястие.
0 | 0 |