09.03.2024 | 14:00
по статията работи: Jenite.bg
Става все по-топло и все по-малко ни се яде от киселото зеле, което с огромно желание сложихме още през есента. Е, зелевите сарми са любимо ястие на всички, но на нас лично ни омръзнаха. А на вас?
За щастие, имаме няколко идеи как може да...
15.12.2023 | 16:00
по статията работи: Jenite.bg
Киселото зеле е богато на полезни хранителни вещества и може да донесе различни ползи за здравето. Някои от основните ползи включват:
Богато на витамини и минерали
Киселото зеле съдържа витамин C и витамин К, както и минерали като калий и калций....
12.03.2023 | 10:00
по статията работи: Jenite.bg
Киселото зеле е продукт, който се среща в почти всяко българско домакинство. В процеса на ферментация, Лактобацилус Плантарум превръщат захарите в зелето в млечна киселина и други органични киселини, което придава характерния му киселинен...
След като в рамките на виртуалната ни кулинарна екскурзия из Централна Европа вече посетихме Унгария и Чехия, днес се отправяме малко пò на изток, за да ви запознаем отблизо и с полската кухня. Предлагаме това да стане чрез тази интересна...
Миналата седмица колегите от Kulinar.bg ни загатнаха, че една страхотна идея ври и кипи в техните глави. Но това беше само анонс към новия кулинарен конкурс Бурканиада 2013, който започва днес.От 16 септември до 13 откомври имате възможност на...
Продължаваме с подготовката за празничната трапеза. След смилянския боб идва ред на нашите любими традиционни постни сарми. Взехме класическата рецепта от Kulinar.bg, но пак там може да откриете и различни вариации по темата "сарми".Необходими...
Бураниите са чудесни български ястия, които нямат нищо общо помежду си. Тази е с кисело зеле и ориз, но има такива с фасул, със спанак или пък с кисело мляко и печени чушки. Всъщност си приличат по това, че са много вкусни.Необходими продукти за 4...
Сармите са една от иконите на балканската кухня. "Сарма” е съществително от турския глагол sarmak, който означава "завивам на руло, свивам”. Обвивката на тези постни сарми с кисело зеле е традиционна, българска, но плънката...
Няма да е пресилено, ако кажем, че кимчи е един от символите на Корея. Става въпрос за ястие, приготвено от ферментирали зеленчуци и много подправки. То може да се приготвя от различни видове зеленчуци, като ряпа и краставица например, но ние ще ви...