Как да планирате сватба - 8 съвета, които ще ви помогнат наистина

Как да планирате сватба - 8 съвета, които ще ви помогнат наистина
Pexels

Половинката ти току-що изскочи с въпроса, ти каза "да" и сега нямаш търпение да се омъжиш и да започнете живота си заедно.

Вече сте започнали да имате ярки мечти за големия си ден и въпреки че сте развълнувани да се ожените, вече се чувствате претоварени и тревожни, защото нека си го кажем, планирането на сватба не е път от рози.

Ако търсите идеи как да планирате сватба, не търсете повече.

Ето няколко важни съвета, които ще ви бъдат полезни, за да направите големия си ден успешен.

1. Планирайте сватбения си бюджет и се придържайте към него

Финансите винаги са в центъра на всичко във всяко събитие и още повече в една сватба, тъй като влияят върху всичко - от размера на сватбата, мястото, темите и всичко останало.

Докато измисляте бюджета за сватбата си, решете размера на парите, които имате и сте готови да похарчите първо. След това запишете прогнозните разходи за всеки един артикул и услуга, които ще са необходими за сватбата.

Не забравяйте да се придържате религиозно към бюджета си, докато продължавате с другите планове за сватбата си, тъй като бюджетът е важен инструмент само когато се използва правилно.

2. Решете за сватбения си стил и тема

Друг важен фактор, който трябва да имате предвид при планирането на сватба, е да вземете решение за сватбения си стил.

Ще бъде ли сватба на плажа, сватба на далечна дестинация или градинска сватба? Какви сватбени теми и цветови схеми бихте харесали за големия си ден? Направете тези избори в началото на етапа на планиране, тъй като те ще ръководят другите ви сватбени решения.

3. Изберете датата на сватбата

След като сте избрали сватбения си стил и сте избрали сватбената си тема, сега е време да вземете решение за датата.

Измислете няколко дати, които могат да работят за вас и ги стеснете до най-добрата дата, като имате предвид няколко резервни дати само в случай, че други ключови фактори не си дойдат на мястото на избраната от вас дата.

4. Изберете място

След като сте стеснили вида на сватбата, която искате, било то плаж, дестинация, градина или църковна сватба, и сте се спрели на датата на сватбата си, сега започнете с избора на вашето място.

Проверете и резервирайте желаното от вас място достатъчно рано. Не искате да намерите желаното от вас място, което вече е заето. Не забравяйте да имате предвид алтернативни места само в случай, че нещо се случи с първия ви избор.

5. Помислете за наемане на сватбен агент

Планирането на сватба не е толкова просто. Наситено е с хиляди малки детайли, които в крайна сметка могат да извадят забавлението от картинката. По-добрата сделка? Защо да не възложите планирането на професионалист, който ще се погрижи за всички сватбени задачи, докато ви оставя да се наслаждавате на деня си?

Като бонус те имат опит в планирането на сватби и дори могат да имат контролен списък или работна книга за планиране, така че шансовете за провал са минимални.

За да добавите черешката отгоре, можете да обвинявате някой друг за всичко, което се обърка. Така че, оставете стреса и отидете за сватбен агент. Но само едно малко напомняне, те може да не са евтини, така че бъдете готови да изтръскате портмонето си.

6. Оформете сватбеното си тържество

Една от най-забавните стъпки при планирането на сватба е, когато можете да помолите приятелите и семейството си да бъдат част от вашия специален ден.

Решете броя на хората, които искате за вашето булчинско парти и стеснете списъка си с приятели до хората, които ще бъдат на разположение за сватбата.

7. Потърсете доставчиците на услуги за вашата сватба

Продавачите или доставчиците на услуги могат да направят или да разрушат сватбата ви. Проучете ги достатъчно рано и решете дали отговарят на вашите нужди.

Сравнете цените и проверете техните отзиви в интернет. Бъдете задълбочени в изследванията си, задавайте въпроси и се срещайте с тях толкова пъти, колкото можете. Не искате да бъдете разочаровани от деня си.

8. Не чакайте до последната минута, за да свършите нещата

Винаги има изкушение да изчакате до последната минута, за да направите нещата и макар че може да работи в други сценарии, не се изкушавайте да попаднете на това желание, когато планирате сватбата си.

Не само, че бързането в последната минута е стресиращо, но също така е досадно и скъпо и ви лишава от възможността да направите промени в сватбените решения, които може да не ви харесат.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay