Травми и алкохолизъм: Мира Добрева разкри шокиращи спомени от детството си

Травми и алкохолизъм: Мира Добрева разкри шокиращи спомени от детството си

Мира Добрева премина през сериозно изпитание през септември 2023 г., когато се наложи да бъде поставена в медикаментозна кома поради усложнения от перитонит. Спешната операция в "Пирогов" почти отне живота ѝ, но тя успя да се възстанови и да възвърне здравето си. Процесът на възстановяване продължи месеци, през които Добрева имаше достатъчно време да преосмисли живота си.

След излизането си от комата Добрева сподели, че този период я е променил дълбоко. Тя се чувства по-смирена и по-щастлива, като цени малките радости и разбира колко кратък и крехък може да бъде животът. Мира признава, че сега се фокусира повече върху себе си и дава приоритет на собственото си щастие. Тя също така е станала по-толерантна към грешките на другите, заявявайки, че сръдните и недоволствата са безполезни.

По време на възстановяването си Добрева разчита на подкрепата на семейството и най-близките си хора, особено на дъщеря си Лора. Тя възвърна физическата си форма и започна отново да се занимава с дейности като туризъм в планината. В интервю Мира обсъди и сложните си отношения със съпруга си, режисьорът Жоро Торнев, с когото официално все още са женени, но не живеят заедно. Те имат свои собствени борби, включително обвинения в изневяра от страна на Торнев. Въпреки трудностите, Добрева запазва уважението си към Торнев и признава голямата любов, която са споделяли в миналото.

Мира също така говори открито за травматичното си детство, белязано от алкохолизма на баща ѝ. Тя вярва, че алкохолът е довел до агресия и разбито семейство и призовава хората да осъзнаят въздействието му върху живота на индивида и неговите близки. Като начин да обработи тези болезнени спомени, Добрева написа книга, наречена "Светулки зад решетките", която изследва темата за алкохолната зависимост и нейните опустошителни ефекти върху засегнатите и техните семейства. Чрез своя опит и откровеност Мира Добрева се стреми да повиши осведомеността и да помогне на другите да се ориентират в собствените си житейски предизвикателства.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay