Седмица на супата: Рибена за Никулден

Днес е Никулден. И дори да нямаме някой с имен ден наоколо, може да си хапнем риба на корем

Седмица на супата: Рибена за Никулден

Декември е месец, пълен с празници. За съжаление, не всички от тях са почивни дни за работещите хора. Но това не означава, че не трябва да ги отбележим подобаващо!

Днес е Никулден. И дори да нямаме някой с имен ден наоколо, може да си хапнем риба на корем. Тъй като за jenite първата седмица на декември е посветена на супите, то ще ви предложим да си сготвите рибена чорба. И то каква!

Необходими продукти

700 гр. речна риба
1 глава лук, разрязана на четири
1/2 вр.магданоз пресен
3 скилидки чесън
2 домата, наязани на кубчета
½ ч.ч. ориз, измит и изчистен
150 мл бяло вино
3 зърна бахар
5 зърна черен пипер

Начин на приготвяне

Залейте рибата със студена вода. Добавете лука, чесъна, бахара и черния пипер.

Изчакайте около 15 минути, след като сместа кипне - докато рибата омекне. Извадете рибата с решетъчна лъжица и я обезкостете.

През това време върнете бульона на котлона и добавете доматите, виното и ориза.
Когато оризът се свари, добавете обезкостената риба. Поднесете чорбата с пресен магданоз и оцет на вкус.

Още рецепти с риба, които да приготвите тъкмо днес, на Никулден, може да прочетете в Kulinar.bg

Честит празник на всички!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



10
roni peteva 07.12.2012|11:20
Не обичам много рибени чорби но ако е друга супа с удоволствие ще си я хапна.
9
Milen Stanchev 07.12.2012|09:47
Е как бе, Мартина? Как да не вършат работа супите? В студената люта зима - най-добре е супи да се жулят, ама яко - няма нещо, което да е по-добро от супата.
8
dani dragneva 06.12.2012|19:58
Супа с рибни продукти по малко готвя но риба на скара просто обичаме да ядем цялото семейство.
7
Мartina Georgieva 06.12.2012|14:28
тези супи не вършат работа , по-добре един сочен шаран , чиста работа ;)
6
Milica Georg 06.12.2012|13:29
Така е, а ако супата е крем и по-гъстичка да има овкусени със зехтин и ароматни подправки кротончета.
5
Milen Stanchev 06.12.2012|13:13
Задължително когато се яде супа е хубаво хлябът да е препечен и да е полят с малко зехтин и подправки, малко като брускети :)) мисля, че много добре ще се получи.
4
Poli Geerhart 06.12.2012|12:45
Лично аз слагам и много зелени подправки, както и разни корени, така супета става много ароматна.
3
Ставрикения Попова 06.12.2012|12:10
Ооо, тосва никога не бих си го причинила. Няма по-гадно от рибена супа. На кой изобщо му е хрумнало да измисли такава.
2
Vanesa Apostolova 06.12.2012|11:43
Не обичам много рибените супи.... даже никак!
1
Фани Василева 06.12.2012|11:26
Това е може би единствената чорба, която не обичам, просто не ми харесва вкуса на варената риба...
Блондинка си говори с приятелка: -Вчера ходих на очен лекар. -И какво ти каза? Как си със зрението? -Със зрението съм добре, но има друг проблем. Докторът ми каза, че трябва да науча азбуката.
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Всяка любов е приказка, но с различен край. И не е вярно, че ако има край не е любов. Любов е!...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Задайте въпрос
Вижте всички специалисти