5 лесни упражнения за перфектен гръб

Лесна тренировка за красив гръб

Ще ви представим някои от най-простите, но ефективни упражнения за гръб, които можете да правите навсякъде, дори в офиса. Всичко, от което се нуждаете, за тези упражнения, е стена!

Врат и глава

Застанете срещу стената и натиснете гърба си в нея, започвайте от долната част на гръбнака. Прилепете първо кръста си към стената, след това извийте горната част на гърба си, така че да не допира стената. Завъртете бавно гърба си към стената. Наведете главата си напред, след което вдигнете горната част на главата си към тавана. Брадичката ви не трябва да е прекалено близо до яката. Трябва да почувствате леко разтягане на шията по време на това упражнение.

Горната част на гръбнака

Застанете до стената с ръце, опънати до тялото и длани, сочещи към тялото. Бавно отпуснете лактите си назад, докато допрат стената. Не бива да местите раменете си напред или гърба ви да докосва стената. Направете упражнението няколко пъти.

Рамене

Натиснете гърба си към стената. Бавно издърпайте лявото си рамо от стената, като притискате дясното рамо към стената. Повторете упражнението, като сменяте страните.

Лумбосакрален отдел на гръбнака

Притиснете гърба си към стената или към стол. Плъзнете гръбнака си по стената, като лего огъвате коленете си. Натиснете долната част на гърба си към стената, като стягате коремните си мускули. Бавно изправете единия си крак, като не отлепяте гърба си от стената. За да се разтегнете по-добре, поставете ръцете си върху бедрата и леко натиснете. Ако усетите болка или дискомфорт в долната част на гърба си, спрете да правите това упражнение.

Опашката

Застанете така, че гърба ви да е опрян в стената, а краката ви да са на около 35-40 см. от нея. Бавно започнете да притискате седалището си към стената, като огъвате коленете си. Долната част на гърба трябва да е притисната в стената и не трябва да изпитвате дискомфорт в това упражнение. Повторете упражнение няколко пъти.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Блондинка попълва формуляр. Ще кандидатства за американска виза. В крайна сметка не я одобрили, защото в последната графа на формуляра, там където пишело "не попълвай”, тя написала...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Няма звяр толкова див, че да не отговори на ласката. Дезидериус Еразмус
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти