Красимира Ангелова: "Жените са едни прекрасни лидери"

Красимира Ангелова: "Жените са едни прекрасни лидери"

Красимира Ангелова е дългогодишен предприемач на голяма собствена международна компания с милиони продажби всяка година, всепризнат бизнес ментор и трансформиращ коуч. 

Бизнес дама на годината, Мисионер в личностното развитие, Бизнес мама, Великолепна дама са само част от нейните постижения. Най-големият ѝ успех е, че е майка на 3 прекрасни деца, съпруга на любящ мъж, успешен предприемач и бизнес ментор и вдъхновител.

Красимира Ангелова: "Жените са едни прекрасни лидери"

Ето какво ни разказа Красимира Ангелова за професията си, за света на бизнеса и мястото на жените в него и за баланса между успешния бизнес и хармонията в личния живот:

Как реши да се занимаваш с менторство и какво ти носи тази професия?

Със съпруга ми развиваме бизнес от 18 години. Имаме верига магазини, ръководим и един от водещите онлайн магазини за техника в България, както и търговия на едро с популярни световни марки. В един момент осъзнах, че всичките знания и опит, които съм придобила в годините, биха помогнали и на други хора да развият собствения си безнес и да достигат следващи нива в него. Изпитвам истинско щастие, когато виждам феноменалните резултати на моите клиенти.

Да бъдеш ментор е голяма отговорност. Какви емоции ти носи това?

Наистина е голяма отговорност. Всеки собственик на бизнес умее да носи такава. С моя помощ, собствениците на компаниите с които работя, осъществяват промените и развиват бизнеса си с много по-голяма увереност и лекота. Емоцията, която описва това най-добре, е удовлетворение.

Имат ли място жените в света на бизнеса и лесно ли влизат в него представителките на нежния пол?

Жените са едни прекрасни лидери и с много нежна ръка управляват от малък до мащабен бизнес. Всяка жена, която има желание да се занимава с бизнес, намира и възможността за това.

Каква е тайната за успешен бизнес?

Основните съставки за успешен бизнес са: ясна визия, уверени действия по пътя на изграждането на бизнеса, постоянство в решенията, силен и подкрепящ екип, както и ментор, който да върви с теб по пътя.

По какъв начин са свързани професионалните успехи и балансът в личния живот? Възможно ли е да бъдем удовлетворени от живота си, ако едното от двете липсва?

Двете неща са неразривно свързани, изключително важно е да изграждаме голям и успешен бизнес с подкрепата от нашето семейство, това носи допълнителен стимул и вътрешно удовлетворение. Когато има баланс между двете, успехът се случва с лекота, а резултатите са изключително удовлетворяващи. 

Защо на повечето хора им е трудно да постигат целите си? Кои са най-често срещаните проблеми?

Едни от най-често срещаните проблеми са неясна визия какво наистина иска човек. Очакванията, че всичко се постига много бързо, вкопчването в резултатите на всяка цена, липсата на търпение и гледането в паничката на другия. Хората са хаотични в своите действия, заради липсата на ясна визия. Страховете, съмненията и неувереността са враг номер 1.

Възможно ли е да пренапишем живота си?

На 100% да. Решенията, които взимаме всеки ден, съпроводени от нашите действия, създават нашето ново бъдеще. Когато си готов да действаш по нов начин, тогава получаваш различни резултати. Това е толкова просто, а в същото време толкова малко хора го прилагат в личния си живот и бизнеса си. Твоите ежедневни мисли, заедно с думите, които изричаш, и действията, които предприемаш, създават живота, който искаш да живееш и бизнеса, който искаш да имаш. Времето и пространството са само в нашата глава и всичко, което искаш, е тук и сега и вече съществува.

Красимира Ангелова: "Жените са едни прекрасни лидери"

Живеем в трудни времена, непрекъснато се случват лоши неща. Какъв е начинът да се справим с целия този негативизъм?

В света по едно и също време се случват положителни и негативни събития. Въпрос на избор е къде да насочиш своето внимание- дали към негативното събитие или към положителното. 

Разкажи ни повече за книгите, които си издала. Какво послание искаш да предадеш на читателите си?

Написах книгите в различни периоди от моя живот. Основните послания вътре са, че всеки може да промени себе си и живота си и всичко е възможно, когато ти си готов и имаш желание да направиш промяната. Давам пример със себе си, като бизнесдама, съпруга и майка на 3 деца. Започнах да споделям опита и професионализма ми в предприемачеството с други дами със собствен бизнес и да ги подкрепям в тяхното развитие и разрастването на компаниите им.

Защо благодарността е важна? Как реши да създадеш "Дневник на благодарността"?

Благодарността е емоция, която тотално променя живота и когато това се случи при мен, усетих и осъзнах силата на благодарността. Реших, че е изключително важно да споделя това и с другите, чрез дневника.

Кой е най-ценният съвет, който самата ти си получавала?

Всичко е възможно, когато допуснеш и приемеш, че това е възможно за теб.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay