Ако сте от хората, които се страхуват да готвят морски дарове у дома, рибата Треска е за вас. Всъщност е невъзможно да сбъркате нещо: тя се готви бързо, трудно е да я прегорите и можете да я съчетавате с различни вкусове.
Необходими продукти:
4 филета от риба Треска
сол
черен пипер
4 с. л. зехтин + още за печенето
1 ч. чери домати
1 лимон, нарязан
2 скилидки чесън
2 стръка мащерка
2 с. л. магданоз
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 250 градуса.
Подсушете филетата с кухненска хартия. Подправете ги със сол и черен пипер.
В средно голяма купа комбинирайте зехтина, чери доматите, лимоновите резени, чесъна и мащерката.
Намажете една тава със зехтин. Изсипете сместа в тавата и отгоре наредете филето.
Печете около 15 минути, като проверявате с вилицата кога рибата е готова.
Сервирайте с магданоз.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
3 | 2 |