Класическият доматен сос става още по-добър с малко сметана и вкусна бурата. Чери доматите придават малко сладост на соса и го правят по-свеж. Вкусът на тази паста е уникален, а освен това се приготвя супер лесно.
Ето как да приготвите вкусна кремообразна доматена паста с бурата:
Необходими продукти:
1 с.л. зехтин
1 глава лук
3 скилидки чесън
1 с.л. доматена паста
2 ч. разполовени чери домати
1 консерва (800 грама) домати
1/2 ч. сметана за готвене
1/4 ч. босилек
сол
черен пипер
500 грама букатини
1/4 ч. настърган пармезан, плюс още за сервиране
250 грама бурата
Начин на приготвяне:
В голям тиган загрейте зехтина. Добавете лука и гответе, като разбърквате от време на време, докато омекне, около 5 минути. Добавете чесъна и гответе още около 1 минута. Добавете доматеното пюре и разбъркайте.
Добавете чери доматите и гответе, като разбърквате от време на време, около 5 минути. Добавете доматите от консерва, сметаната и босилека; подправете със сол и черен пипер и разбъркайте, за да се комбинират добре. Оставете да заври, след това намалете котлона и оставете да къкри, като разбърквате от време на време, докато се сгъсти.
Междувременно сложете голяма тенджера с подсолена вода да заври. Добавете пастата и гответе, като разбърквате от време на време, докато стане ал денте според указанията на опаковката. Изцедете.
Добавете пастата и пармезана към соса и разбъркайте.
Прехвърлете пастата в чиния или разпределете в купички. Отгоре добавете буратата и гарнирайте с още босилек и пармезан.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |