През есента сме готови за всичко тиквено: тиквен хляб, тиквенo лате и много други. Tова е един от най-добрите вкусове на сезона! Тиквата се вписва много добре и в солени ястия. Плюс това, готовата консерва тиквено пюре прави ястията изключително лесни за приготвяне.
За това ястие с ньоки използваме пюре от тиква, за да направим сос, който има нотка на домати и е подобен на маринара по текстура.
Ето как да приготвите вкусни кремообразни тиквени ньоки с наденица:
Необходими продукти:
2 пакета ньоки
3 с.л. зехтин
500 грама наденица
4 скилидки чесън
1 с.л. доматена паста
1 3/4 ч. пилешки бульон
1 ч. пюре от тиква
сол и черен пипер
1/4 ч. настърган пармезан
1/4 ч. сметана за готвене
щипка индийско орехче
магданоз, нарязан на ситно
Начин на приготвяне:
В голяма тенджера с вряща подсолена вода сварете ньоките, като разбърквате от време на време, докато станат ал денте според инструкциите на опаковката. Изцедете.
Междувременно в голям тиган загрейте 1 супена лъжица зехтин. Добавете наденицата и гответе, като обръщате от време на време, докато се запържи добре. Прехвърлете върху дъска за рязане и оставете леко да се охлади.
Избършете тигана и в същия тиган загрейте останалия зехтин. Добавете чесъна и гответе. Добавете доматено пюре и разбъркайте, за да се комбинират добре. Добавете бульона и пюрето от тиква и подправете със сол и черен пипер. Оставете да заври, след това намалете топлината и оставете да къкри, като разбърквате от време на време, докато леко се сгъсти, около 5 минути.
Междувременно нарежете наденицата на кръгчета и я върнете в тигана заедно с ньоките. Добавете пармезана и сметаната и гответе, като разбърквате, докато ньоките се покрият със сос, за около 2 минути.
Добавете индийското орехче и подправете със сол и черен пипер. Отгоре поръсете с пармезан и магданоз.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |