Крем супата от тиква е абсолютна класика за есента. Много е вкусна и ще ви сгрее в студените есенни вечери.
Необходими продукти:
Половин средно голяма тиква
зехтин
сол и черен пипер на вкус
1 супена лъжица кокосово масло
1 голяма глава лук
една лъжичка захар
4 скилидки чесън
4 чаши зеленчуков бульон
2 малки картофа
1 голям морков
Начин на приготвяне:
Вземете една тенджера и загрейте малко зехтин в нея. Изсипете лука и карамелизирайте, като добавите щипка сол и щипка захар и оставете лука, докато стане кафяв. Добавете и скилидките чесън и оставете на котлона още 1-2 минути, докато чесънът покафенее. Добавете 2 чаши от бульона.
Обелете и почистете тиквата от семките. Нарежете я на парчета и я сложете в тенджерата, добавете морковите и картофите, също почистени и нарязани. Налейте толкова вода, че зеленчуците да се покрият. Варете, докато омекнат. Прехвърлете ги в тенджерата при лука и чесъна, заедно с половината вода и добавете останалия бульон.
Върнете на котлона и гответе още 5 минути. Пасирайте, а след това подправете със сол и черен пипер. Добавете кокосовото масло и разбъркайте, за да се разтопи добре.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
Последвайте Jenite.bg в Instagram!
0 | 0 |