Ясно е, че "на крак пред печката” не е най-добрият вариант за прекарване на лятна вечер. Пък и организмът ни има нужда от пресни плодове и зеленчуци, за да се бори с жегите. Ето защо ви предлагаме да опитате тази мешана салата от Венеция, за която разбрахме от Kulinar. Тя наподобява традиционния зеленчуков микс от нашата кухня, но предлага съвсем елегантни модификации.
В романтичния италиански град със сигурност знаят какво означава да се задушават от горещина. А продуктите се намират на близката сергия и изискват минимални усилия, за да се пригодят за хапване.
Необходими продукти
400 гр домати
2 червени и 2 зелени чушки
1 краставица
1 глава лук
маслини
1 лимон
зехтин, сол, черен пипер
Начин на приготвяне
Кипнете литър подсолена вода и пуснете за 10 секунди доматите в нея. След това ги охладете на течаща вода, обелете ги и ги нарежете.
Измийте останалите зеленчуци - чушките, краставицата и лука - и ги нарежете на тънки кръгчета. Ако краставицата е тънкокора, може да не я белите. Добавете маслините.
Изстискайте сока от лимона и овкусете със зехтин, сол и черен пипер. Разбъркайте добре и охладете поне за половин час, след което сервирайте в компанията на любимо вино или здравословен фреш.
3 | 0 |