Рецепта за класическо пиле фрикасе

Пиле фрикасе е едно от традиционните ястия на българската кухня, което почти всеки обича. Хубаво е да експериментираме в кухнята, но понякога е хубаво да си приготвяме и прости гозби.

Необходими продукти:

2 с. л. зехтин

1 кг пилешки бутчета

сол

черен пипер

2 с. л. масло

1 голяма глава лук, нарязан

1 голям морков, нарязан

1 стрък целина, нарязана

200 гр. гъби

2 с. л. брашно

1/2 ч. бяло вино

2 ч. пилешки бульон

1 ч. сметана

2 с. л. магданоз

2 ч. л. мащерка

Начин на приготвяне:

В голям тиган загрейте зехтина. Сложете пилешкото месо в тигана и го запържете до златисто. Подправете със сол и черен пипер. След това извадете месото в чиния.

В същия тиган добавете маслото и след това добавете лука, моркова, целината и гъбите и гответе 6-7 минути. Добавете брашното и разбъркайте, докато се сгъсти. Изсипете виното в тигана и го оставете на котлона за още 7 минути. 

Добавете бульона, сметаната, магданоза, мащерката и подправете със сол и черен пипер. 

Върнете пилето обратно в тигана и го гответе още 15 минути. 

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Катаджия спира блондинка: -Госпожо в нарушение сте. Знака не го ли видяхте? Тук движението е само еднопосочно. -Е и к’во - сепнала се блондинката. – Аз да не би да карам в две посоки?
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Любовта не е в другия, тя е в нас самите - ние я събуждаме. Но за да я събудим, се нуждаем от...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Задайте въпрос
Вижте всички специалисти