Миризмата на сирене Бри има аромата на човешки феромони

Ако има сирене, нищо друго не е важно

Не е сезонно, нито е полезно за фигурата ни, но със сигурност е афродизиак, на който малцина могат да устоят.

 

Също като какаото, и сиренето съдържа фенилетиламин – една от съставките, която е дарила шоколада с репутацията на силен афродизиак. Фенилетиламинът е обвързан с отделянето на ендорфин – хормонът на щастието.

 

Оказва се, че някои сирена съдържат над 10 пъти повече фенилетиламин от който и да е шоколад.

 

Като други храни богати на протеини, сиренето също допринася за производството на допамин в организма. Допаминът влияе на жизнеността и времето за реакция, а на всички ни се иска любовникът ни да има отлично време за реакция.

 

Да, сиренето е едно от онези изкушения, с които ако се прекали може да запуши артерии и да повлияе неблагоприятно на коремчето и бедрата. Но в малки порции, то предлага протеини и щастливи хормони. Освен това убива бактериите в устната кухина.

 

Проучвания сочат, че само миризмата на сирене също може да доведе до приятно усещане и да има ефекта на афродизиак. Някои учени дори твърдят, че определени сирена – конкретно Бри, имат миризма сходна с тази на човешките феромони и за това има способността да възбужда и двата пола.

 

Всички ние, които обичаме различни сирена сме сядали пред пълна с любимите ни видове чиния и сме я изяждали. Без хляб, без ядки, без плодове – просто сирене. Въпросът е, че колкото и да е афродизиак, ако се прекали, сиренето може да има обратен ефект. Най-добре е да се прибавя към ядене или салата и да се поднася по-профирно, за да му се наслаждавате истински.

1 2
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay