Няколко тайни от италианската кухня

Които ще променят живота ви

Няколко тайни от италианската кухня

Всички знаем колко е вкусна италианската храна, но не е нужно всеки път да ходим на ресторант, щом ни се дояде вкусно ястие. Ще ви разкрием няколко тайни от италианската кухня, които ще променят начина ви на готвене и ще направят ястията по-вкусни.

  1. Използвайте преса за чесън

    Най-лесният начин да нарежете чесъна е с ножа, но не е най-добрият избор. Използвайте преса за чесън, защото така ястията стават по-ароматни и вкусни.

  2. Добавете много сол във водата, когато варите паста

    Вероятно знаете, че осоляването на водата е важна стъпка при варенето на паста, но знаете ли точно колко трябва да се добави? Правилното съотношение е една супена лъжица сол на един литър вода.

  3. Не се притеснявайте да използвате домати от консерва

    Повечето италианци готвят с консервирани домати, защото е по-лесно и удобно, а вкусът не е по-лош.

  4. Използвайте лъжица за спагети, за да премерите идеалната порция

    Тайната в перфектното измерване на спагети е в инструмента, който използвате. Измервайте порциите с вашата лъжица за спагети.

  5. Пържете кюфтенцата в сос

    Тайната на класическите италиански кюфтенца е да бъдат запържени първо в зехтин, а след това и в доматения сос.

  6. Изберете вида паста според соса

    Не всички макарони са еднакви. Важно е да съобразите вида на пастата със соса, който сте избрали. Опитайте песто с фусили, карбоната със спагети, болонезе с папарделе.

  7. Гответе с вино

    Добрите готвачи знаят, че избора на вино е важен не само за пиене, а и за готвене. Има много начини да направите ястието по-вкусно с подходящото вино.

  8. Направете галета сами

    Приготвянето на галета е изключително лесно. А ястията стават по-вкусни и ароматни.

  9. Не се доверявайте на етикетите на пастата

    На опаковките пише различно времетраене за приготвяне на пастата, но не му се доверявайте. Преди да решите, че е готова, опитайте я, така най-добре ще разберете.

  10. Използвайте водата, в която сте варили пастата като съставка

    Отделете една чаша от тази вода и след това я добавете към пастата. Тя е солена, ароматна и създава страхотен сос.   

    Станете част от Jenite.bg във Facebook!   

3 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay