Паста с бяло песто

Паста с бяло песто
unsplash

Бялото песто е вариант на традиционното песто, което всички познаваме и обичаме. Бялото песто представлява комбинация от препечени ядки, кремообразна рикота и солен пармезан, със суров чесън и пресен риган.

Ето как да приготвите вкусна паста с бяло песто: 

Необходими продукти: 

1/2 ч. ч. орехи 

150 грама рикота

кората от 1 лимон

2-3 скилидки чесън 

2 ч.л. риган

100 грама пармезан

1/4 ч.ч. зехтин

сол и черен пипер

500 грама паста 

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса. Разпръснете орехите върху хартия за печене и ги сложете да се пекат. След около 5 минути разбъркайте и печете до златисто. Оставете да изстинат, след което ги натрошете на ситно. 

Смесетете орехите, рикотата, настърганата кора от лимон, накълцания чесън и пармезана. Разбъркайте енергично и започнете да добавяте зехтина постепенно. Поръсете със сол и черен пипер, разбъркайте отново и оставете настрана. 

Сварете пастата във вряща подсолена вода. 

Когато е готова, изцедете я от водата и я прехвърлете в купата с пестото. Разбъркайте добре. Пестото трябва да покрие спагетите и да остане малко допълнителен сос. 

Сервирайте и поръсете с още пармезан.

Добър апетит! 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay