Бялото песто е вариант на традиционното песто, което всички познаваме и обичаме. Бялото песто представлява комбинация от препечени ядки, кремообразна рикота и солен пармезан, със суров чесън и пресен риган.
Ето как да приготвите вкусна паста с бяло песто:
Необходими продукти:
1/2 ч. ч. орехи
150 грама рикота
кората от 1 лимон
2-3 скилидки чесън
2 ч.л. риган
100 грама пармезан
1/4 ч.ч. зехтин
сол и черен пипер
500 грама паста
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса. Разпръснете орехите върху хартия за печене и ги сложете да се пекат. След около 5 минути разбъркайте и печете до златисто. Оставете да изстинат, след което ги натрошете на ситно.
Смесетете орехите, рикотата, настърганата кора от лимон, накълцания чесън и пармезана. Разбъркайте енергично и започнете да добавяте зехтина постепенно. Поръсете със сол и черен пипер, разбъркайте отново и оставете настрана.
Сварете пастата във вряща подсолена вода.
Когато е готова, изцедете я от водата и я прехвърлете в купата с пестото. Разбъркайте добре. Пестото трябва да покрие спагетите и да остане малко допълнителен сос.
Сервирайте и поръсете с още пармезан.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |