Пълнени чушки със сирена

Есенната ни рецепта предизвиква вкусовете ви

Пълнени чушки със сирена

Колкото и да не ни харесва есента, не можем да отречем, че и тя има една-две добри страни. Освен красива цветна палитра, сезонът ни предлага богат избор от ароматни плодове и зеленчуци, с които предизвиква кулинарните ни умения.

Днес решихме да напълним няколко чушки. Но не по класическите рецепти с ориз и кайма или сирене и яйце, а с няколко вида "ароматни” млечни деликатеси.

Благодарим на колегите от Kulinar за предоставената рецепта.

Необходими продукти:
200 гр зелени чушки
200 гр червени чушки
100 гр краве сирене
50 гр кашкавал
50 гр синьо сирене
50 гр заквасена сметана
1 щипка бял пипер
30 гр орехови ядки

Начин на приготвяне:
Измийте чушките и ги почистете от семките. В подходящ съд пригответе плънката: настържете кашкавала, намачкайте меките сирена, накрая добавете и сметаната. Подправете с бял пипер.

Напълнете чушките със сместа и запечатайте отворите с орехови ядки. Можете също така да нарежете чушките на кръгчета и отгоре да счукате ореховите ядки. Печете 20 минути в предварително загрята умерена фурна.

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



2
Не е посочен 05.11.2012|11:05
Вкясна и лесна рецепта за разядка непременно ще я пробвам, при всече че обожавам комбинацията от чушки и сиренце.
1
Не е посочен 05.11.2012|09:13
Не знам дали са запечени чушките, ама не ми изглеждат. Би било хубаво да се запекат, за да може после да се обелят добре, аз ципата не я ям, че ми дразни стомаха.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay