Представяме ви една рецепта за свежа и много вкусна пролетна паста. Макар че всички съставки са много вкусни, грахът заема централно място. Пърженето на тортелините в масло им придава красив златистокафяв цвят и ги прави много приятно хрупкави.
Ето как да приготвите вкусни тортелини с бурата, грах и прошуто:
Необходими продукти:
350 грама тортелини
2 с. л. зехтин
1 глава лук
2 скилидки чесън
3/4 ч. грах
3 с.л. масло
1/4 ч. босилек
2 ч.л. прясна мента
1 ч.л. лимонова кора
100 грама прошуто
150 грама бурата
червен пипер на люспи
Начин на приготвяне:
Сложете голяма тенджера с подсолена вода да заври. Добавете тортелините и 1 супена лъжица зехтин и гответе, като разбърквате от време на време, докато станат ал денте. Изцедете.
Междувременно в голям тиган загрейте останалата 1 супена лъжица зехтин. Добавете нарязания на ситно лук, подправете с щипка сол и гответе, като разбърквате от време на време, докато лукът омекне, 2 до 3 минути. Добавете чесъна и гответе още 1 минута. Добавете граха и гответе, като разбърквате от време на време, още няколко минути. Прехвърлете сместа в голяма купа.
В същия тиган разтопете маслото. Добавете тортелините и разбъркайте. Разпределете на равномерен слой и гответе, като разбърквате от време на време, докато станат златисти.
Добавете готовата смес към тортелините, както и босилека, ментата, лимоновата кора и малко сол.
Прехвърлете тортелините в чиния и добавете прошутото и буратата.
Накрая поръсете с червен пипер и сервирайте.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
Последвайте Jenite.bg в Instagram!
0 | 0 |