Пълнените картофи са лесно, вкусно и забавно решение, което при това ще ви засити без проблем. Предлагаме ви една нестандартна рецепта за смелите експериментатори. За онези, които обичат да съчетават в храната си на пръв поглед несъчетаеми продукти. Всички останали обаче също могат да се възползват от идеята, заменяйки учудващите съставки с по-обикновени такива.
Квартирантите във вашата пренаселена ръкавичка ще бъдат:
2 големи картофа (посочените количества ще стигнат за двама души)
150 гр пушена наденица
1 зелена ябълка, нарязана на много ситни парченца
3 скилидки чесън (смлян)
3 кисели краставички, нарязани на дребно
1/2 ч.л. семена от кимион
1/2 ч.ч. заквасена сметана
Как да ги настаните удобно и вкусно:
Печете картофите на фурна (200°) в продължение на един час, или докато ви се сторят достатъчно омекнали.
Запържете наденицата в тиган за 2-3 минути. След това сложете чесъна и ябълката да ѝ правят компания, дръжте на слаб огън още 3-4 минути. Накрая добавете киселите краставички и кимиона, оставете всичко това на котлона за максимум 4 минути и когато изтекат, изсипете сметаната. Разбъркайте хубаво.
Когато картофите изстинат достатъчно, за да се справите с тях, издълбайте вътрешността, оставяйки достатъчно дебела стена, за да натъпчете сместа от тигана. Преди да направите това обаче, разбъркайте в нея и изваденото от картофите пюре.
Остана само да ви предупредим: внимавайте някоя "мишчица Гризана" да не види готовите "ръкавички", преди да е настъпило времето за сервирането им. Те изглеждат толкова вкусно, че набързо ще "ги свре на топличко" в търбуха си. И ще останете без вечеря.
21 | 0 |