10 обикновени неща, които могат да ни навредят, ако не ги правим правилно

10 обикновени неща, които могат да ни навредят, ако не ги правим правилно

Има действия, които извършваме ежедневно, без да обръщаме внимание дали правим правилно или не. Понякога е по-добре да гледате на тези ежедневни неща от друг ъгъл. Разбира се, всички знаем как да вземем душ или да мием косата си, но дали го правим по най-ефективния начин?

Ето как правилно да извършвате някои от ежедневните дейности:

Как да миете косата си правилно

Подсушете косата си с тениска, вместо с кърпа. Когато нанасяте шампоан, използвайте пръстите си, за да масажирате леко скалпа си. Никога не бива да нанасяте балсам в корените.

Как да носите раница в градския транспорт

За да се предпазите от джебчии, а и за да не пречите на околните, слагайте раницата си върху предната част на тялото си, вместо на гърба си.

Как да държите волана на колата

Най-безопасното място за поставяне на ръцете е по средата на волана. Тази позиция предотвратява отварянето на въздушните възглавници върху ръцете ви, като по този начин предпазвате главата и тялото ви.

Как да миете зъбите си

Не е нужно да изстисквате цялата паста за зъби върху четката си, нужно ви е количество колкото грахово зърно.

Как да оправите прекалено стегнат сутиен

Ако установите, че сутиенът ви е твърде стегнат, дори когато размерът на чашката е правилен, използвайте удължител за сутиен, за да увеличите размера на обиколката.

Как да закачите тоалетната хартия

Най-добре е да закачите тоалетна хартия с откъснатия край навън, а не към стената. По този начин ръцете ви няма да докосват стената, на която може да има вредни бактерии.

Как да поддържате ръцете си чисти

Само гелове, които са съставени от не по-малко от 60% алкохол, могат наистина да почистят ръцете ви. Другите средства за дезинфекция на ръцете не премахват всички микроорганизми. В такъв случай е по-добре да миете ръцете си със сапун и топла вода.

Как да вземате душ

Подобно на горещата вода, продължителното къпане изсушава кожата твърде много, което води до обриви и сърбеж. Оптималната продължителност на душа е около 10 минути.

Как да избягвате грешките след тренировка

След като тренирате, основната ви телесна температура се повишава, така че ако копнеете за хладен душ, не го отлагайте. Хладният душ подпомага процеса на възстановяване, когато става въпрос за мускулите ви. Намалява болезнеността и помага на мускулите да се възстановяват по-бързо.

Упражненията карат мускулните ви влакна да се разтягат и използват гликоген за подхранване на тялото ви. Ето защо попълването на тези загуби бързо е наистина важно. Опитайте да ядете храна, състояща се от протеини и малко въглехидрати не повече от 30 минути след тренировката.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!   



0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay