10 храни за изгаряне на мазнини

10 храни за изгаряне на мазнини

Не винаги трябва да изключваме цели групи храни или да ядем по-малко, за да отслабнем. Напротив, ние трябва да ядем достатъчно, за да дадем на нашето тяло горивото и така необходимите калории и хранителни вещества, за да съществуваме. Здравословното хранене е нещо повече от това да не ядем нездравословна храна. Здравословното хранене означава да се ядат правилните храни за нас, които са питателни и стимулират метаболизма ни, като по този начин ускоряваме процеса на загуба на тегло!

Ето 10 храни, които подпомагат изгарянето на мазнини:

1. Горчица

Много хора може да не знаят това, но горчицата е всъщност един от най-здравословните сосове. В нея няма добавена захар и е богата на антиоксиданти. А куркумата, която е съставка в горчицата, е мощно средство за борба с рак и Алцхаймер.

Но нека поговорим за ролята на горчицата в загубата на тегло. Според Penn State University пикантните храни забързват метаболизма ви в продължение на 30 минути след консумацията. Конкретно, пикантната горчица може да направи това.

2. Яйца

Яденето на яйца за закуска е много добро за нас поради няколко причини. Те са богати на антиоксиданти, витамин D и холин, които забързват метаболизма. Те също са богати на протеини и, според това проучване, закуска, богата на протеини, засища човек повече. Освен това, проучване от 2014 г. показа, че приемът на протеини забързва нашия метаболизъм с 13 до 30%.

3. Авокадо

Авокадото е суперхрана, която всеки обича и с право. То е богато на фибри и мононенаситени мазнини, които ви карат да се чувствате сити. 

Едно проучване в Penn State установи, че хората, които ядат авокадо ежедневно в продължение на 4 седмици, намаляват коремните си мазнини с 1,6%. Яденето на авокадо също забързва метаболизма ви и ви дава естествен енергиен тласък.

4. Суроватъчен протеин

Проучванията показват, че суроватъчният протеин изгражда и възстановява мускулите. И това е точно това, което искаме, защото мускулите изгарят калориите, като по този начин забързват метаболизма ви. Ние се нуждаем от това, ако се опитваме да губим мазнини.

Консумирайте лъжичка суроватъчен протеин след тренировка или когато не можете да ядете.

5. Канела

Според проучванията, канелата активира термогенезата и помага за изгарянето на калории, както и намалява натрупването на мазнини по корема. Друго нещо, което прави канелата страхотна, е, че тя е сладка, което означава, че не е нужно да добавяме захар към нашата храна или напитка.

6. Орехи

Едно изследване от Харвард показва, че яденето на орехи намалява глада и ви кара да се чувствате по-сити. Причината за това е, че яденето на този вид ядки активира област в мозъка, която е свързана с глада и контрол на апетита.

Също така, омега-3 мастните киселини карат тялото ни да изгаря мазнините по-бързо.

7. Пълнозърнести храни

Едно проучване от 2008 г. установи, че яденето на пълнозърнести храни значително подобрява и ускорява загубата на тегло. Целите зърна са богати на фибри, магнезий и витамин В6. Влакната ни засищат, което намалява шансовете ни за преяждане.

8. Грейпфрут

Грейпфрутът е от ключово значение, ако се опитвате да изгаряте повече мазнини! Проучванията показват, че хората, които ядат цитрусови плодове в продължение на 6 седмици, са загубили 2 сантиметра от талията си. Освен това, друго японско проучване доказа, че дори само миризмата на грейпфрут активира кафявите мастни клетки, които изгарят калории, като същевременно намаляват апетита.

9. Круши

Крушите са друг плод, който е невероятен за загуба на тегло. Те са богати на фибри, което ни помага да се чувстваме сити за по-дълъг период от време. Те също са с високо съдържание на фруктоза и глюкоза, които осигуряват естествен енергиен тласък. И още по-добре е, че за разлика от много други плодове, крушите забавят абсорбцията на въглехидрати в кръвта ни. Което означава, че няма бърз скок и спадане на кръвната захар, и от своя страна, по-малко апетит за повече храна.

10. Лют червен пипер

Лютият червен пипер е чудесен за вас, ако се опитвате да отслабнете поради капсаицин, който е съставката, която прави лютите чушки люти. Според проучванията, тя забързва метаболизма леко, което е точно това, което искаме, когато се опитваме да отслабнем.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!  

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay