11 истини за мъжете, които те крият

Не ги е срам!

11 истини за мъжете, които те крият
Има много факти за мъжете, които статистиката не ни казва. Като цяло жените живеят по-дълго от мъжете по целия свят, мъжете прекарват около една година от живота си в гледане на жени и лъжат два пъти по-често от жените. Ето още няколко интересни факта за мъжете:
  1. Често кошмарите на мъжете са свързани с бедствия

    Смърт, здравни проблеми и лични заплахи са общи теми за кошмари за всички. Но учените от Университета в Монреал провеждат проучване на повече от 10 000 кошмара и установяват, че има някои разлики между това, което мъжете и жените най-често виждат в своите кошмари.

    Мъжете се събуждат от кошмари, в които виждат големи бедствия, наводнения, земетресения и войни с ужас. Междуличностните конфликти в кошмарите се появяват в сънищата на жените два пъти по-често, отколкото при мъжете.

  2. Мъжете се навеждат, за да вдигнат нещо

    Забелязали ли сте, че мъжете вдигат паднал предмет, като се наведат над него, докато жените клякат? Разбира се, не всички го правят по този начин, но това поведение е типично за повечето мъже.

    Може би това е така, защото жените често носят неудобни дрехи (къси или тесни), което означава, че те трябва да клякат. Мъжете са по-малко склонни да бъдат задържани от облеклото и могат лесно да се наведат.

  3. Мъжете харесват жени със здравословно тегло

    Бланка Ортега-Ролдан Олива от Университета в Гранада доказа в своите изследвания, че мъжете предпочитат слаби жени, които изглеждат здрави.

    Това означава, че мъжете не са привлечени от някакъв митичен идеал за красота или момичета с изключителено ниско тегло.

  4. Мъжете се опитват да привлекат вниманието на жена, ако са сложили ръцете на колана си

    Когато мъж иска да покаже на жена, че се интересува от нея, той неволно взима поза, която демонстрира, че е смел и силен. Обикновено държи палците си, закачени на колана на панталоните си.

    Подобен ритуал се появява в древни времена, когато не е имало колани или панталони. Мъжете, опитващи се да спечелят женска, насочват вниманието към чатала си. Днес такъв жест би бил неприличен, затова е леко изменен.

  5. Мъжете предпочитат комплиментите от други мъже

    Мъжете приемат комплиментите от противоположния пол с удоволствие. Но всъщност те са по-доволни от комплиментите от мъжете. Сексуалната ориентация няма значение тук.

    Робърт Хърбърт от Университета в Бинхамтън доказва, че мъжете приемат комплиментите "гладко" и благодарят за тях само в 30% от случаите. И в случай, че мъж получи комплимент от друг мъж, вероятно ще се възприема като нещо приятно и ще увеличи самочувствието му.

  6. Мъжете са приятели чрез своите интереси

    Д-р Роналд Е Ригьо пише статия, която анализира приятелството между жените и мъжете. В резултат на това той стига до извода, че приятелството между мъжете се основава основно на общи интереси. Те предпочитат да играят футбол, голф, тенис или покер или да гледат мачовете на любимия си отбор заедно с приятелите си.

    Приятелствата на жените се основават предимно на емоции и подкрепа. Жените избират приятели, които са "емоционално обединени" с тях.

  7. Мъжете ядат два пъти повече, когато са с жени

    Може да изглежда странно, но това е факт: мъжете ядат повече, когато обядват или вечерят с жена. Например, те ядат 93% повече пица и 86% повече салата, отколкото ще ядат в компанията на мъже.

    Кевин Книффин, доктор по Университета Корнел, стига до това заключение по време на своето изследване. Според него мъжете го правят, за да впечатлят жените. Може да изглежда глупаво, но това отново са инстинкти.

  8. С възрастта, мъжете започват да предпочитат по-широки дрехи

    Дрехите, които носим, влияят на начина, по който се чувстваме. Освен това, дрехите влияят на начина, по който хората ни възприемат. Ето защо мъж в костюм се чувства по-уверен в бизнес среща.

    Въпреки това предпочитанията в дрехите се променят с възрастта. Например, много млади момчета носят тесни панталони или къси панталони, въпреки че може би не са толкова удобни. С възрастта желанието да бъдеш модерен се заменя с желанието да носиш удобни неща. Поради това мъжете често преминават към по-свободни панталони или къси панталони.

  9. Начинът на живот на мъжа зависи от IQ-то му

    Група учени от Каролинския институт в Стокхолм показват в своето проучване, че нивото на интелигентност на мъжа често влияе върху начина му на живот. По-специално, дали той злоупотребява с алкохол или не. За тази цел специалистите изучават данните за близо 50 000 шведи, родени между 1949 и 1951 г.

    Според изследователите мъжете с по-нисък коефициент на интелигентност често пият прекалено много. Но се очертава, че този факт може да бъде причинен не само от IQ, тъй като мъжете, които злоупотребяват с алкохол, често имат емоционални проблеми.

    Въпреки това учените вярват, че по-високо ниво на интелигентност води до по-здравословен начин на живот.

  10. Мъжете лъжат 2 пъти по-често от жените

    Средностатистическият мъж лъже своите колеги, шеф или партньор 6 пъти на ден, докато жените го правят само 3 пъти на ден. Оказа се, че мъжете лъжат два пъти по-често от жените, а най-често срещаната лъжеща фраза е "Това е добре. Добре съм."

  11. Мъжете зяпат жени почти 1 година от живота си

    Един мъж прекарва около 43 минути на ден, гледайки 10 различни жени. Това възлиза на 259 часа (или почти 11 дни) всяка година. В резултат на това, на възраст между 18 и 50 години, мъжете прекарват 11 месеца и 11 дни, като се възхищават на момичета.

    Жените на свой ред гледат мъжете само за 20 минути на ден. На възраст между 18 и 50 години те прекарват само 6 месеца в тази дейност.

    Такива цифри са получени от служителите на Kodak Lens Vision Centers, които провеждат проучване сред 3000 души. Те установяват, че най-подходящите места за гледане на непознати от противоположния пол са супермаркети, кръчми и нощни клубове.

    Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay