12 добри навици за пътувания, които трябва да си изградите

Колкото е възможно по-бързо

12 добри навици за пътувания, които трябва да си изградите

Всички се учим, докато сме живи. Това се отнася и за пътуванията. Колкото повече пътуваме, толкова повече осъзнаваме грешките, които допускаме и начините да се справим с тях и да не ги повтаряме. За да спестите време, стрес, пари и други, придобийте тези навици за пътуване, които да използвате при бъдещи пътувания. След време ще се чудите как сте пътували, без да имате тези навици...

1. Подготвяйте си списък за пътуването

Създайте списък за пътуване и опаковане на багаж, за да запомните абсолютно всеки елемент, който ви е необходим  за вашето пътуване.

2. Искайте съвети от приятели, ако са пътували до вашата дестинация

Говорете с приятели или роднини, на които имате доверие, за да ви дадат съвети за пътуването, места за престой, посещения на музеи и забележителности, места за хранене и т.н.

3. Опаковайте багажа си предварително

Изградете си навика да опаковате багажа си поне един ден преди потеглянето. Ако опаковате багажа си по-рано, ще имате време да се сещате за неща, които сте забравили и да ги добавяте.

4. Винаги правете по няколко копия на важните документи

Добра идея е да направите фотокопия на личната си карта, пътническата застраховка, паспорта и всички останали важни документи. Също така е добра идея да държите истинските документи в сейфа на хотела.

5. Винаги носете шише с вода с вас

Носете бултика с вода винаги със себе си, без значение къде отивате. Така винаги ще бъдете хидратирани, а и има много ситуации, в които може да ви потрябва вода.

6. Винаги трябва да имате батерия на телефона

Носете адаптори и зарядни устройства с вас, където и да отидете. Ако има контакт в заведението, в което се храните, например, възползвайте се от него и заредете телефона си, за да имате батерия за по-късно.

7. Винаги отивайте по-рано, отколкото се очаква

Отидете на летището по-рано. Отидете на гарата по-рано. Отидете в ресторанта, за който имате резервация по-рано. Когато сте на непознато място, никога не знаете какво може да се обърка, така че винаги трябва да си оставяте повече време.

8. Не оставяйте парите си на показ

Никога не бива да размахвате парите си пред погледите на хората, независимо дали сте във вашия град или в непознат град. Винаги трябва да държите парите си на тайно място, особено когато пътувате. Никога не оставяйте ценните неща в задния си джоб.

9. Изтеглете си навигация, която работи офлайн

Google предлага функция, която ви позволява да изтеглите карта на района, в който сте, за да можете да използвате навигацията си и без да имате интернет. Това е истински спасител, особено когато сте в чужда държава.

10. Правете снимки на важните детайли

Снимайте адреса на хотела, маршрута до определена точка, мястото, на което сте паркирали и други важни детайли. Не разчитайте само на паметта си за важните детайли.

11. Проверете валидността на паспорта си

Бъдете много внимателни относно датата на изтичане на паспосрта. Ще бъде много лошо ако се окаже, че валидността е изтекла по време на вашето пътуване.

12. Научете се да не взимате много багаж

Един стахотен навик е да се научите да не взимате прекалено много неща със себе си. Това ще направи пътуването ви много по-лесно.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay