3 идеи за летни ястия с тиквички

3 идеи за летни ястия с тиквички
Canva

Тиквичката е емблематичен зеленчук за лятото, а ние ниистина я обожаваме. Можем да ядем тиквички във всякакви вариации и форми, особено сега, когато магазините и пазарите изобилстват от този зеленчук.

Днес ви даваме 3 предложения за летни рецепти с такa любимата тиквичка:

Печени тиквички със сирене и босилек

Изрежете тиквичките на тънки филийки и ги поставете в тава, покрита с хартия за печене. Посолете и овкусете с пипер на вкус. Покрийте ги със смес от настъргано сирене и нарязан босилек. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 15-20 минути или докато тиквичките станат меки и леко запечени.

Тиквички на грил с лимонов сос

Изрежете тиквичките на тънки плочки и ги полейте с малко зехтин. Подправете със сол и черен пипер. Подгответе грил тиган или грил плоча и печете тиквичките от двете страни до леко запържване и златист цвят. За лимоновия сос, смесете сок от един лимон, зехтин, измит и нарязан магданоз и настъргана лимонова кора. Полейте печените тиквички със соса и сервирайте.

Тиквички, пълнени с кускус и зеленчуци

Изрежете тиквичките на половинки и издълбайте средата с лъжица. В кипяща вода гответе кускус според инструкциите на опаковката. Загрейте малко зехтин в тиган и задушете нарязана морков, чушка, лук и чесън до омекване. Добавете готовия кускус към зеленчуците и овкусете със сол, черен пипер и любими подправки. Сместа напълнете половинките тиквички и печете във фурна на 180 градуса за около 20-25 минути или докато тиквичките станат меки и пълнежът се запече.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay