4 упражнения за медитация за по-добър сън

За по-качествена почивка

4 упражнения за медитация за по-добър сън

Сънят е от изключително значение за нашето тяло и за това по какъв начин то ще се чувства! Доста често не му обръщаме внимание и го лишаваме от тази животоспасяваща съставка. Знаем колко забързан и натоварен е денят на модерния човек, но все пак Ви апелираме да отделяте достатъчно време да се наспивате. Така ще сте много по-ефективни и работата, извършена от Вас, ще е по-качествена! Ето защо решихме да Ви дадем няколко съвета, за това какво да правите преди да легнете, за да е по-добър сънят Ви!

1.Седнете на леглото, или на земята, там, където Ви е най-удобно! (най-важното е да Ви е комфортно!) След това затворете очите си и наблюдавайте телесните си усещания. Опитайте се да усетите как се чувстват краката Ви, които са на земята. След това и на другите части от тялото, като завършите с главата. 

2. Стойте неподвижни известно време. Не мърдайте, само наблюдавайте, концентрирайте се.

3. Спомнете си три неща, които са Ви заравали през деня! - Това може да бъде усмивката на колега, добра дума от приятел, мил жест от непознат, или да сте видяли някое сладко коте на улицата, което е разтопило душата Ви. Легнете и си спомнете за тези хубави мигове. Целта е да се наблегне на положителната страна от живота и да заспите отново радостни, за да сте спокойни и да се събудите отпочинали.

4. Мислете за някой Ваш близък! Да, точно преди сън извикайте в съзнанието си образа на някой Ваш роднина, приятел или дори на половинката си. Преживейте положителните емоциите, които предизвиква този човек във Вас. Целунете го мислено, точно преди сън, и се отдайте на заслужена почивка с приятни мисли.

Тествайте тези четири простички метода още тази вечер и сами ще видите ефекта!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

5 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay