5 начина да намалите размера на порите

5 начина да намалите размера на порите

Размерът и видът на вашите пори зависят от доста фактори като генетика, тип кожа, излагане на слънце и възраст Независимо от техния размер, те всъщност служат на важна цел - позволяват на кожата да диша и са проходът между вътрешността на тялото и външната му страна.

Това, че са нормална част от лице ни, не означава, че искаме да ги виждаме. Окзва се, че намаляването на размера им не е чак толкова трудно.

Какво точно представляват запушените пори?

Нека да разберем как порите започват да изглеждат по-големи. Причината всъщност е доста проста: те са запушени. Всеки ден излагаме кожата си на множество дразнители: мръсотия, омазняване, мъртви кожни клетки, замърсен въздух. Затворените, запушени пори са известни като бели точки. Първото е това, което често допринася за появата на големи, тъмни пори на лицето.

Възможно ли е да намалим размера им още от първия път?

Не съществува продукт, който да свие порите незабавно, но можете да ги почистите, за да премахнете всичко, което може да ги направи по-забележими. Можете да покриете лицето си с грим, за да получите временно въздействие, но често това само запушва порите ви още повече. Както споменахме по-горе, размерът на порите често е генетичен и не е възможно да се отървете напълно от тях. Можете да ги "стегнете" с последователна рутинна грижа за кожата, която се фокусира върху почистване и защита на кожата ви.

Ако целта ви е да намалите трайно размера на порите, има някои методи, които можете да интегрирате в рутинната си грижа за кожата, за да ги свиете. Приберете увеличителното огледало и да започваме.

Почиствайте всекидневно

Всекидневното почистване и редовното ексфолиране са най-добрите начини да поддържате порите чисти. Но първо, трябва да ги накарате да се отворят, за да можете да извадите всичко. Топлината и парата са най-добрият начин да свършите работата - опитайте да нанесете топла кърпа върху лицето си, преди да почистите.

Можете да почиствате два пъти или веднъж на ден, но ако го правите веднъж на ден, изберете вечерното време. В края на деня върху кожата ви ще има натрупване на мръсотия и/или грим и е изключително важно да почистите всичко това преди да заспите.

5 начина да намалите размера на порите

Добавете скраб към седмичната си рутинна грижа за кожата

Само внимавайте да не ексфолирате прекалено кожата - изпозлвайте такъв продукт само веднъж в седмицата. Освен това, ексфолиантът трябва да е нежен. Избягвайте прекалено абразивнитте частици, защото те могат да раздразнят кожата ви и да накарат порите да изглежат още по-големи.

Не пипайте лицето си с ръце

Освен ако не почиствате или сте по средата на друга грижа за кожата, дръжте ръцете си далеч от лицето! Бактериите по пръстите ви могат да се прехвърлят върху кожата ви и да проникнат в порите ви, така че е най-добре да сведете до минимум времето, което прекарвате в докосване на лицето си, камо ли да го чоплите.

Слънцезащита!!!

С риск да се повторим отново -  винаги носете слънцезащитен крем, за да предпазите кожата си от вредните UV лъчи, дори и през есента и зимата! UV и замърсяването причиняват свободни радикали, които разграждат колагена и еластина в кожата, което прави кожата по-малко стегната, а порите - по-големи.

Поглезете се с химически пилинг

Това лечение в кабинета ще подобри външния вид на вашите пори с течение на времето. Новото поколение пилинги работят под повърхността на кожата и ви предлагат мигновен блясък, без да влошават кожата ви, преди да започне да изглежда по-добре.


0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay