5 билки, които се борят с косопада

5 билки, които се борят с косопада
Canva

Съществуват няколко билки, за които е известно, че помагат в борбата с косопада. Те могат да бъдат включени в диетата ви или използвани локално под формата на чай, отвари или масла. Винаги се консултирайте със здравен специалист, преди да започнете нова лечебна програма.

Ето пет билки, които потенциално могат да помогнат за предотвратяване на косопад:

Алое вера

Известно със своите успокояващи и противовъзпалителни свойства, алоето вера може да помогне за намаляване на възпалението на скалпа и насърчаване на растежа на косата. Може да се използва като лосион или шампоан.

Коприва

Богата на витамини и минерали, копривата може да стимулира космените фоликули и да насърчи растежа на косата. Може да се консумира като чай или да се прилага локално като отвара.

Розмарин

Известен със своите антиоксидантни и противовъзпалителни свойства, розмаринът може да подобри кръвообращението на скалпа, което води до по-здрав растеж на косата. Може да се използва като етерично масло, добавено към шампоан.

Джинджифил

Съдържащите се в джинджифила съединения могат да стимулират растежа на косата чрез увеличаване на притока на кръв към скалпа. Може да се консумира като чай или да се прилага локално като масло или паста.

Лавандула

Освен че осигурява успокояващ аромат, лавандулата също така съдържа съединения, които могат да стимулират растежа на косата и да намалят възпалението на скалпа. Може да се използва като етерично масло, добавено към шампоан или масажирано директно в скалпа.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay