5 неща, които могат да се случат, ако спрете да носите грим

5 неща, които могат да се случат, ако спрете да носите грим

Толкова сме свикнали да се стремим да сме съвършени, че закриваме уникалността си с дебел слой грим. Оказва се, че гримът контролира мозъка ни точно като марионетка и има определени ползи, дори за психичното ни здраве, ако спрем да го носим. 

Ето как може да се отрази отказването от грима:

1. Спирате да се възприемате като друг човек, когато сте без грим

Изследване, проведено от Kanebo Cosmetics, в сътрудничество с учени, разкрива, че в моментите, преди една жена да си сложи грима, тя се чувства така, сякаш ще създаде лицето на различен човек.

Но след като гримът й е на място, тя се чувства така, сякаш току-що направеното й гримирано лице е нейното. Това показва, че една жена приема гримираното си лице като представа за истинското си Аз, което не е добре.

2. Кожата става по-устойчива на увреждане от слънцето

Някои грим продукти съдържат съставки, които могат да направят горната част на кожата ви суха и люспеста. Например, ретинолът се препоръчва да се прилага през нощта, за да се избегнат рискове от увреждане от слънцето върху кожата. Другият е хидрохинон, който може да се намери в серумите за лице, които се използват за по-равномерен тон на кожата. Това прави кожата по-податлива на вредното UV лъчение. Когато спрете да носите грим, единственият продукт, който трябва да ползвате, е качествен крем със SPF фактор. 

3. Ще изглеждате по-млади, без да полагате особено много усилия

Изследване твърди, че гримът прави жените на средна възраст да изглеждат по-млади, но младите жени изглеждат по-възрастни с гримирано лице. Нещо повече, хората са склонни да свързват използването на грим със зряла възраст, така че когато носим грим, другите хора подсъзнателно смятат, че сме по-стари, отколкото всъщност сме.

4. Не се страхувате да се държите естествено и вече не се притеснявате, че ще съсипете грима си

Когато е горещо навън или просто сте активни през деня, нормално е да се потите обилно. Ако лицето ви е изцяло покрито с грим, става истинско предизвикателство да поддържате всичко на място през целия ден. Но с не гримирано лице естествените жестове като избърсване на потта от челото ви вече не са предизвикателство и просто се държите естествено. 

5. Ще бъдете по-самоуверени

Психолозите казват, че гримът всъщност не е вълшебно хапче за повишаване на нашето самочувствие. Всъщност се чувстваме по-добре не заради грима, а защото сме сигурни, че изглеждаме добре в очите на другите хора. Всичко, което правят гримовете, е да ни помагат да се чувстваме по-уверени, но този ефект не продължава завинаги.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay