6 натурални почистващи продукта за лице, които можете да намерите в хладилника си

6 натурални почистващи продукта за лице, които можете да намерите в хладилника си

Студеното време, стресът и силно ароматизираните продукти за лице могат да повлияят на здравето на кожата ни. Изборът да използвате натурални, домашни маски за лице може да помогне да запазите кожата си свежа и силна. Използването на естествени скрабове за лице, тонери и почистващи продукти допринасят за поддържането на кожата ви в най-добра форма и могат да я укрепят, със съставки като грозде и яйце.

1. Тонер от домати и краставици

Пасирайте 1 малка краставица и 1 голям домат заедно в блендера. След това може да се съхранява в хладилник до 3 дни в малък буркан. За да го използвате, просто нанесете пюрето с памучен тампон внимателно върху лицето и шията. Оставете го да действа до 5 минути, преди да го изплакнете с топла вода.

Антиоксидантите от доматите помагат на кожата да се бори с всякакви свободни радикали, като я поддържа здрава и красива.

2. Скраб за лице с домат

Поръсете 1/5 чаена лъжичка захар върху наситнен домат. Бавно масажирайте лицето си с домата, като използвате кръгови движения. Трябва да внимавате да не търкате прекалено силно, в противен случай това може да раздразни кожата ви малко.

След това измийте лицето си с топла вода, за да премахнете доматите и захарта.

Този ексфолиант е бърз и лесен за използване и дава на кожата ви допълнителна свежест.

3. Грозде и яйце

Ще трябва да смесите 1 яйце със 7 парченца грозде в блендер. Уверете се, че те са смесени добре, така че да получите всички масла от натрошените гроздови семки. След като се разпени, използвайте четка за лице, за да нанесете сместа върху лицето и шията си, като винаги използвате движения нагоре. Оставете го да действа 15 минути, преди да измиете всичко.

Фитонутриентите в гроздето могат да помогнат за предпазването на вашата деликатна кожа от UV лъчение. Те също са с високо съдържание на витамин С, което означава, че той ще образува колаген и ще поддържа кожата ви еластична и ярка.

4. Почистване на лицето със суха мая

Разтворете 1 супена лъжица суха мая в 2 супени лъжици топло мляко. Внимателно нанесете сместа по лицето си, като избягвате очите си. Оставете го за около 15 минути, преди да го измиете с топла вода.

Дрождите са известни с това, че хидратират и произвеждат колаген, когато се прилагат върху кожата. Това означава, че кожата ви може да остане по-стегната за по-дълго.

5. Скраб от майонеза и бадем

Смелете 1/4 чаша (40 г) бадеми в блендер, преди да добавите 1/8 чаена лъжичка майонеза. Внимателно масажирайте лицето си със сместа. Оставете го да действа 10 минути, преди да го измиете с топла вода.

Това може да действа добре за много суха кожа, тъй като майонезата подхранва кожата, а бадемите ексфолират всички мъртви клетки.

6. Скраб от киви

Смесете 1 обелено и намачкано киви с 2 чаени лъжички кафява захар и няколко капки зехтин. С помощта на пръсти леко разтривайте сместа върху лицето си с кръгови движения за 3-5 минути. Измийте с топла вода.

Кивитата са пълни с аминокиселини и витамин С, които могат да бъдат полезни за намаляване на мазнините в кожата. Кафявата захар ще действа като ексфолиант за премахване на всяка мъртва кожа, докато зехтинът е антибактериален, поддържайки кожата ви здрава.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay