6 начина да се отървете от торбичките под очите по естествен начин

6 начина да се отървете от торбичките под очите по естествен начин
Pexels

Като се има предвид, че кожата под очите е десет пъти по-тънка от кожата във всеки друг участък от тялото, някак иронично е, че тя често изглежда най-подпухнала. Уви, най-видимата област на лицето ни е мястото, което е засегнато от най-много подпухналост. 

Колкото и да ми се иска да ви дам списък с неща, които трябва да избягвате, за да предотвратите появата на торбички под очите, истината е, че това е неизбежно. Фактори като алергии, стрес, умора, генетика и стареене играят роля в образуването на торбички под очите. 

Макар че не могат да бъдат избегнати напълно, има някои неща, които можете да правите, за да минимизирате появата им:

1. Подпирайте главата си с възглавници, докато спите

Торбичките под очите могат да бъдат или от течност, или от мастна "възглавничка". Ако торбичките са по-силно изразени сутрин и до вечерта почти изчезват, това означава, че са от течност. Ако вашият случай е такъв, добре е да спите подпряни на две възглавници, така че цялата течност да не се събира в областта под очите през нощта. 

Задържането на течности може да бъде намалено също чрез намаляване на приема на сол и пиенето на много вода.

2. Правете си ледени масажи

Друго мощно оръжие срещу задържането на течности? Студът. По-скоро ледът, за да бъдем точни. Кубчета лед или лъжици, оставени за една нощ във фризера, са бърз начин да намалите подпухналостта под очите. Студеният ефект на тези материали намалява притока на кръв към зоната под очите, което от своя страна намалява отока. Ако използвате кубчета лед, първо ги покрийте с марля или салфетка; след това ги движете с кръгови движения около очите. Това движение ще помогне за освобождаване на задържаната течност.

3. Прилагайте продукти, съдържащи кофеин

Има различни козметични продукти, съдържащи кофеин, но дори да нямате такива подръка, можете просто да слагате торбички чай или кафе, замразено на кубчета, за да се справяте с торбичките под очите. Кофеинът и студът в комбинация помагат за свиване на кръвоносните съдове, което моментално премахва торбичките под очите.

4. Слагайте парченца краставица върху очите

Клише? Може би, но има причина. Краставиците се използват в грижата за околоочната зона от години. Краставиците се считат за антиоксиданти, които хидратират, намаляват стареенето, изсветляват пигментацията и се борят срещу щетите, нанесени от околната среда. Сложете 2 парченца краставица върху очите и ги оставете за около 20 минути. Ще забележите подобрение веднага.

5. Опитайте с лавандулово масло

Лавандуловото масло е чудесна алтернатива на околоочния крем. Лавандуловото масло има противовъзпалителни свойства (т.е. премахва подпухналостта) и обикновено се използва в продукти за грижа за кожата за справяне с тъмни петна. Когато се нанесе под очите, ще видите незабавен озаряващ ефект, който само ще се увеличава с времето. 

6. Лимфен дренаж

Лимфният дренаж или процесът на подпомагане на "източването" на лимфната течност може да помогне да се отървете от подпухналостта. Тази процедура може да се прави както с ръце, така и с ролер за лице. Нанесете малко крем или някакво масло, за да може ролерът да се движи по-лесно и масажирайте лицето. Движенията трябва да бъдат нагоре и навън. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay