7 дейности, които ще ви дарят със спокойствие и повече време за себе си

Мислете повече за себе си и за нещата, които обичате да правите

7 дейности, които ще ви дарят със спокойствие и повече време за себе си

Ежедневието на всяка една жена не е никак леко. Тя трябва да бъде мултифункционална и да влиза в какви ли не роли, за да успее да свърши всички задачи, които я чакат. Ето защо е съвсем нормално, когато забравяме за себе си и за собствените си желания и нужди.

Нормално, но не и полезно. Винаги имаме чувството, че трябва да свършим нещо друго, вместо да отделим време за нещата, които ни се иска да направим само и единствено за себе си. През новата година трябва да си обещаете да намирате повече време за себе си, да се отпускате и да се наслаждавате на малките радости. Днес ще ви покажем как точно да го направите!

1. Спете достатъчно
Нека си го кажем директно: без сън сме напълно безполезни и раздразнителни. Казват, че от сън спомен няма, но ние смятаме, че без него нищо няма особен смисъл!

2. Пийте чай
Чаят е страхотна аристократична напитка, която върви идеално с диван, книга, одеяло и дъждовно време - най-добрите предпоставки да се отдадете на себе си и своето мързелуване.

3. Ограничете социалните мрежи
Направете си груба сметка по колко време на ден отделяте за проверяването на всичките си социални мрежи. Опитайте да го намалите и вместо това направете нещо за себе си.

4. Спретнете си разкрасително парти
Отделете поне една вечер за разкрасителни процедури. Направете си маска, накъдрете косата си с ролки, лакирайте ноктите на краката си и се излегнете на леглото със списание в ръка.

5. Поглезете се с хапване
Позволете си не само да ядете това, което желаете, но и си отделете достатъчно време, за да се насладите на храната. Щастливият стомах означава щастлив човек!

6. Водете си дневник
Писането помага и то много. Това е един наистина интимен акт, който може да ви разтовари и да ви даде малко време само за себе си.

7. Отидете на дълга разходка
Направете го сами или с приятели. Времето, прекарано с вашите близки, също се брои за време, в което се грижите за себе си, защото обичта към хората ни зарежда с енергия и прави света ни едно по-добро място.

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

8 2
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay