7 неща, които могат да ви се случат, ако спите с грим

7 неща, които могат да ви се случат, ако спите с грим

Оставянето на грима върху лицето за една нощ не е толкова безобидно, колкото може да изглежда. Освен че ще съсипе спалното ви бельо, това може да навреди на външния ви вид. Ако редовно си лягате с тонове продукти, може да се изложите на някои сериозни рискове.

Ето 7 неща, които могат да ви се случат, ако спите с грим:

1. Запушва порите ви

Много продукти за грим, особено тези, които съдържат силикони или акрили, могат да запушат порите ви. Тези съставки се просмукват в порите ви и улавят бактериите и естествените масла вътре в тях. Комбинацията от масло, пот, бактерии и мъртви кожни клетки може да доведе до запушени пори. Това може да се случи дори когато носите грим през деня, но оставянето му за през нощта увеличава тези шансове.

2. Това причинява пъпки

Когато не премахнете грима си преди лягане, кожата ви получава по-малко кислород. Дразнещите химикали в грима също поддържат контакт с кожата ви по-дълго. Ако кожата ви не получи почивка през нощта от грима, вредните химикали и липсата на кислород в крайна сметка могат да доведат до пъпки и акне.

3. Това може да доведе до преждевременно стареене

Изкуствените оцветители и други съставки в грима могат да причинят вредни химични реакции и да ускорят стареенето на кожата. Кожата ни действа като защитна бариера за околната среда и ако не й помогнем да се "нулира" през нощта, нейните защитни сили отслабват и може да настъпят нежелани промени в кожата. Гримът може да позволи на свободните радикали, на които сме изложени през деня, да се "залепят" по кожата ни.

4. Това може да причини инфекции на очите и да увреди миглите ви

Много продукти за грим на очите съдържат формалдехид, тежки метали и други токсини. Спането с токсини върху кожата ви може да доведе до раздразнение и дори да накара миглите ви да започнат да падат. Ако не премахвате редовно спиралата си, това може да доведе до възпаление на окото и конюнктивит.

5. Устните се напукват

Когато носите червило през деня, то обикновено не остава перфектно през цялото време, защото яденето и пиенето го изтриват бързо. Но когато спите, червилото има достатъчно време да поеме влагата от устните ви. Ако не избършете червилото си преди да заспите, има шанс да се събудите със сухи и напукани устни.

6. Това може да доведе до омазняване на косата и кожата

Когато си лягате с грим, това може да остави петна върху спалното ви бельо и да попадне върху косата и кожата ви. В резултат на това косата и кожата ви ще станат мазни. Правилното премахване на грима преди сън е особено важно за тези с мазна кожа, тъй като може да влоши състоянието.

7. Кожата губи блясъка си 

Оставянето на грима ви за една нощ може да направи кожата ви да изглежда безжизнена, защото продуктът стои върху кожата ви дълго време. Замърсяването на околната среда и други токсини се забиват в грима ви и ако не дадете почивка на кожата си през нощта от декоративната козметика, това може да доведе до загуба на блясъка и фини линии.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay