7 неща, които правим грешно

От ежедневните ни навици

7 неща, които правим грешно

Правим толкова много неща всеки ден, че почти не се замисляме дали има правилен и грешен начин. Добра идея е да обръщаме повече внимание на тези неща. Ето кои са нещата, които повечето от нас правят грешно и как да направите малки, положителни промени в живота си. 

1. Използваме прекалено много сапун

Кожата ни става все по-суха с напредването на възрастта и сапунът прави положението още по-лошо. Старайте се да използвате минимално количество сапун и то само на необходимите места. Стичането на сапунена вода по кожата е достатъчно, за да бъдете чисти. 

2. Работим, без да планираме почивките си

Всички имаме по-продуктивни и по-малко продуктивни часове. Разберете кога се чувствате най-добре, за да работите и планирайте почивките си извън тези периоди. Така ще бъдете много по-продуктивни и ще вършите максимално много работа и то по-качествено. 

3. Добавяме олио към водата, когато варим паста

Олиото, добавено във водата пречи на соса да се смеси с пастата. За да не се слепва, докато се вари е нужно просто да сложите правилното количество вода. 1 литър на 100 грама паста. 

4. Подсушаваме ръцете си с хартия

Замисляли ли сте се колко много хартия изразходваме, за да подсушаваме ръцете си? Това е нещо, което можем да спрем да правим, за да спасим планетата. 

5. Дишаме с гърдите си

Концентрирайте се върху дишането с помощта на диафрагмата, а не на гръдния кош. Това ще намали кръвното ви налягане, ще подобри здравословното ви състояние и ще ви освободи от стреса. Ако се научите да дишате правилно, ще се научите и да контролирате емоциите си. 

6. Мием зъбите си с хоризонтални движения

Миенето на зъбите само с хоризонтални движения не е достатъчно. Трябва да използваме и вертикални и кръгови движения за максимални резултати. 

7. Започваме тренировка без предварително подготовка

Запомнете, че пропускането на загряването и продължителните тренировки, без почивки са вредни за тялото ви. Ако искате да избегнете травмите, не забравяйте да разгреете. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay