7 продукта за красота, които използваме грешно

7 продукта за красота, които използваме грешно

Вероятно ви се е случвало някой козметичен продукт да раздразни кожата ви или "супер хидратираща" маска да изсуши кожата ви. Но това не означава, че продуктът не е хубав. Може би просто трябва да промените начина, по който го използвате.

Ето някои от най-често срещаните грешки, които хората допускат:

1. Използвате кърпички за премахване на грима

Има ли нещо по-удобно? Изтривате грима и забравяте за него. Но не можете да използвате кърпички през цялото време: те не почистват достатъчно добре кожата. Освен това, те са изработени от груб материал, който предизвиква дразнене и изсушаване на кожата. Трябва да ги използвате само когато нямате достъп до вода и добър продукт за почистване. Но за ежедневна грижа трябва да използвате специални пенообразуващи почистващи продукти и гелове.

2. Мислите, че серумите могат да се използват самостоятелно

Серумът трябва да се нанесе преди употреба на овлажняващ крем. По-добре е да го направите вечер, особено ако серумът съдържа ретинол. Това ще позволи на кожата напълно да поеме необходимите хранителни вещества. През лятото, богатите на ретинол продукти могат да се използват само заедно със слънцезащитни продукти, защото те правят кожата твърде чувствителна към слънчева светлина, която може да предизвика изгаряния.

3. Използвате сухи гъби за грим

Повечето гъби, особено популярните бюти блендери, трябва да бъдат мокри. Когато са сухи, те поглъщат прекалено много от козметичния продукт и не го разпределят равномерно.

4. Използвате гелове и пяна за почистване само за да измиете грима

Измиващите продукти за лице са много по-ефективни, ако не се използват само за почистване на грима, а и за измиване на лицето и сутрин. Ако измивате лицето си сутрин с почистващ продукт, премахвате излишния себум, мъртвата кожа, мръсотията и потта.

5. Оставяте маската на лицето си за цялата нощ или докато изсъхне напълно

Всеки вид маска за лице трябва да се използва според указанията. Не оставяйте маската на лицето си за цялата нощ, освен ако не е написано на етикета - това може да доведе до сериозни проблеми с кожата. Шийт маските за лице трябва да се отстранят преди да изсъхнат: ако не направите това, маската ще започне да изсмуква влагата от кожата, което прави кожата по-суха. Същото важи и за маската с глина - трябва да се нанася в дебел слой, за да може влагата да се изпари по-бавно. 

6. Използвате лосион, който съдържа алкохол

Различните лосиони за лице имат различни ефекти. Разбира се, техните съставки са различни в зависимост от функцията на продукта. Въпреки това, повечето лосиони съдържат алкохол и ако ги използвате прекалено често, кожата започва да произвежда още повече себум като отговор на агресивните химикали. Също така, лосион не трябва да се прилага на цялото лице, а вместо това на специфични области.

7. Не измивате мицеларната вода

Мицеларната вода прилича много на лосион, единствената разлика е, че тя не съдържа алкохол. Тя съдържа други активни съставки (мицели) и цялата мръсотия, която събира, ще остане на лицето, освен ако не се измие с вода. Продължителният контакт на мицеларната вода с кожата ще направи водата да работи като сапун. Това ще доведе до дразнене.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay