8 съвета, с които ще перете като професионалисти

8 съвета, с които ще перете като професионалисти

За да не съсипвате дрехите си, трябва да знаете как правилно да ги изпирате. Едно пускане в пералнята на дреха по грешен начин може да съкрати живота й много. Ще ви дадем няколко съвета, с които ще перете като професионалисти: 

1. Перете деликатните материи в уред за разбъркване на салата 

Тази удобна кухненска джаджа е идеална за вашето пране, когато става дума за деликатни материи, които обикновено перете на ръка. Сложете деликатните дрехи в този уред, добавете малко вода и малко препарат, "разбъркайте" добре с помощта на уреда за салата и изплакнете. 

2. Закопчайте сутиените и всички ципове на дрехи, преди да започнете да ги перете

Препоръчително е да предпазвате сутиените си, когато ги перете, като ги закопчавате. Това ще предотврати огъването на кукичките и разтягането на ластиците, както и закачването за други дрехи.

Също така е добре да закопчвате циповете на дънките и други дрехи, за да предпазите зъбчетата, както и да предотвратите закачването за други дрехи. 

3. Разкопчвайте копчетата на ризи и рокли

Най-добре е да оставите копчетата разкопчани, защото в противен случай копчетата може да паднат или да провиснат. 

4. Перете сутиените си в калъфка за възглавница

Ако нямате мрежа за пране, можете да използвате обикновена калъфка за възглавница. Това ще ги предпази от другите неща в пералнята. 

5. Отстранете неприятните миризми с масло от чаено дърво 

Ако ще перете дрехи, които миришат неприятно, например на мухъл, добавете около 10 капки масло от чаено дърво към препарата за пране. Маслото от чаено дърво ще премахне неприятната миризма. 

6. Добавете кубчета лед в сушилнята

Ако сте човек, който не обича да глади, това е за вас. Просто добавете няколко кубчета лед към намачканите си дрехи в сушилнята и я пуснете за 5 минути. По този начин дрехите ви ще се изпънат, подобно на гладене с пара. 

7. Изсушете дрехите си по-бързо, като използвате суха кърпа

Този трик ще ви спести време и енергия, когато става въпрос за изсушаване на дрехите ви. Преди да стартирате сушилнята, хвърлете суха кърпа с мокрите си дрехи и стартирайте машината за 15-минутен цикъл. Кърпата ще абсорбира влагата от дрехите ви, което означава, че ще намали времето за сушене наполовина.

8. Как да оправите дрехите, които са се свили в сушилнята

На всеки се е случвало да пусне любимите си дрехи в сушилнята и да ги извади с 2 размера по-малки. За щастие, това е поправимо. Просто накиснете дрехите в топла вода, с обикновен балсам за коса. С ръце издърпайте дрехата от всички страни, за да добият предишната си форма. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

2 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay