Фондюто не е просто хранене. Придружено с подходящо вино и приятна компания, то се превръща в преживяване. Доста калорично преживяване, но какво пък? Това е един от най-вкусните начини се поглезите и да впечатлите приятелите си. Отдайте се на това разтапящо удоволствие без капка колебание или вина!
Продукти:
40 мл сухо бяло вино
300г сирене Ементал
300г сирене Грюер
40 г царевично нишесте
2 скилидки чесън
2 чаени лъжички черешов ликьор или няколко капки лимонов сок
Индийско орехче, черен пипер
Франзела и/или черен хляб по избор; гъби, краставици, броколи, кисели краставички и др.
Приготвяне:
-
Настържете сирената и се уверете че са със стайна температура
-
Изсипете виното в съд и загрейте, докато леко закъкри
-
Поръсете сиренето постепенно и бъркайте докато се поеме от виното
-
Не позволявайте сместта да заври
-
Смесете царевичното нишесте с черешовия ликьор (лимоновия сок); изсипете при сиренето, за да се сгъсти
-
Подправете с щипка индийско орехче и черен пипер
-
Натъркайте стените на фондюто със скилидките чесън. За по-силен чеснов вкус оставете в сместта
-
Изсипете готовата смес в керамичния съд
Остава да се наслаждавате. Парченце франзела морков, гъба и каквото още ви хрумне, потопено в разтопените сирена има божествен вкус. Невъзможно е нещо толкова вкусно да е лошо, нали?
4 | 0 |