Защитавайте идеите си и ще пожънете успех

Идеите - път към успеха

Защитавайте идеите си и ще пожънете успех

Замисляли ли сте се, кои са най-богатите хора, които познавате? Най-вероятно са мъже, щастливо женени за своите съпруги-домакини или ергени, които за нищо на света не желаят да се обвързват.

 

 

Всички сме наясно със суровата действителност - материалното положение е пряко свързано с позицията, която човек заема като професионалист. А в повечето случаи издигането в кариерата се дължи на усилен труд и добри идеи.  

 

 

Жените с ръководни функции са изключителна рядкост, въпреки че компаниите са заинтересовани от идеите на нежния пол. А такива определено не липсват. Защо тогава от толкова много инициативи, повечето са неуспешни?

 

Ако сте мислили по този въпрос, то със сигурност сте от тези жени, които не искат да се примирят с изпълнение на домакинските задължения. Сигурно сте се опитвали да пробиете във вашата компания, но не сте сполучили.

 

Проблемът е в грешния подход. Ако разчитате само на смътно изказани добри намерения, постигането на значима промяна в професионален план ще отнеме години. Доказано е, че в някои фирми, ръководството представя организационните проблеми по начин, който държи настрана жените от взимане на важни решения. В случай, че и вашата компания има политика за "мъжки" ръководни постове, то е време да опитате някоя от тези стъпки, за да бъдете забелязани.

 

Бъдете сериозни

Нищо не ви пречи да си уговорите среща с директора, за да обсъдите идея, която ви се струва ползотворна. На първо място обаче, трябва да представите точен план за действие, както и да изчислите необходимото финансиране. Никога не излагайте идеите си, без да имате ясна представа как точно ще ги реализирате. Идеята ви ще бъде безвъзвратно похабена, ако отидете на среща с ръководството и не успеете да ги убедите, че тя си заслужава, и по-важното - че ще се справите.

 

Насочете усилията си в правилна посока

Въпреки че някоя компания не подхожда сериозно към "женските" идеи за развитие, това не й пречи да смята своите служителки за надеждни, когато това й е удобно. Обикновено новите отговорности за вас, като жена, в офиса не са вместо старите ви задължения - очаква се да се справите с всичко накуп. И то без да ви бъде осигурен асистент, или помощ от администрацията. След това се оказва, че никой не взима предвид свръхфункциите, с които сте натоварени. Затова, преди да се ангажирате с още нещо ново, помислете - дали не ви идва в повече? Преумората осезателно намалява продуктивността. А както казахме, за развитие в кариерата са нужни две неща - постоянство и идеи. Не може обаче да имате второто, когато се чувствате отпаднали и смазани от работа.

 

Не се поддавайте на провокации

Също така имайте предвид, че тези задачи, идващи една след друга, може и да не са толкова важни. Статистиката сочи, че има фирми, в които жените се натоварват със странични задължения, които да отвличат вниманието им от истинските ценности и цели на компанията. Така директорите се подсигуряват, че тяхна служителка няма да стигне до ръководни функции - просто ще бъде твърде заета да свърши всичко, което й е поверено.

 

Ако сте в подобна ситуация, смело се изправете пред предизвикателството да се докажете на шефовете. Не се поддавайте на стреса, а се концентрирайте и покажете перфектни резултати. Така никой няма да може да оспори факта, че заслужавате ръководна функция.  

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay