С тен без солариум, но с моркови?

Яжте моркови, бъдете с тен

С тен без солариум, но с моркови?

Конвенционалните начини за придобиване на тен са познати на всички ни. Солариум, спрейове и... слънцето. Какво ще кажете обаче да получите тен само като си ядете зеленчуците?

 

Изследователи от Великобритания стигнаха до извода, че хапването на някои плодове и зеленчуци, които съдържат каротеноиди (моркови и домати) може да доведе до получаване на онзи готин летен тен и то без никакви посещения на солариум или ходене до плажа.

 

Каротеноидите са химикали, които съществуват в пигмента на растения и животни. Те са източник на червеното, жълтото и оранжевото в плодовете и зеленчуците и играят много важна роля във вашето здраве, като антиоксиданти, които защитават клетките от вредите от свободните радикали.

 

Друго проучване, публикувано в Списание за Еволюция и Човешко поведение, откри че когато им е даден шанс, участниците в изследването са предпочели цвета на тена получен от зеленчуци, пред този придобит от слънчевите лъчи.

 

Водещият изследовател в проучването твърди, че: "Повечето хора вярват, че за да подобрят цвета на кожата си им трябва слънчев тен, но нашето проучване доказа, че яденето на много плодове и зеленчуци е всъщност по-ефективно."

 

Така че следващият път, в който решите да хвърлите на вятъра пари за солариум или спрей тен – помислете дали не е по-добре да ги инвестирате в зеленчуци.

8 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay