Спасете миглите си от влиянието на времето

Дехидратация на миглите: има я!

Спасете миглите си от влиянието на времето

Смразяващият студ навън в комбинация с вятър и жегата в затворенитe помещения може да доведе до много сериозна драма за сухата кожа. А за щeтите по косата да не говорим. Знаехте ли обаче, че и миглите могат да изсъхнат също толкова бързо, колкото косата и кожата?

 

Ако забелязвате по-къси участъци на миглите си, които буквално са пречупени, вероятно страдате от "дехидратация на миглите".

 

До голяма степен е виновна Майката природа. От друга страна, дерматолози твърдят, че някои спирали с по-силен и черен туш или дори някои сапуни за лице могат да допринесат за бавната смърт на миглите ни.

 

Добрата новина е, че обикновено миглите растат на ново за около 4 до 8 седмици. Всичко от което се нуждаят е малко грижа.

 

Нахранете миглите си с тези съвети:

 

Нанасяйте вазелин по ресниците си преди да излезете навън. Това ще възвърне блясъка и хидратацията им.

 

Може и да ви се стори странно, но както за всичко друго, така и за миглите ви се продават балсами. Пробвайте ги. Също, научете се да използвате специален лосион за премахване на грим, вместо обикновен сапун.

 

Ако след тези стъпки миглите ви още се чупят, може би трябва да посетите дерматолог, който ще може да ви предпише медицински продукт за мигли. Обикновено действието на такива продукти е да ги направи по-дълги, гъсти и дори по-черни. Имайте предвид, че за да видите резултат ще трябва да проявите търпение поне 8 седмици.

3 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay