Вредно ли е да спим със сутиен?

Сутиенът, приятел или враг

Вредно ли е да спим със сутиен?

Носенето на сутиен по време на сън е простичък акт, който е заобиколен от много митове. Жените използват сутиените векове, за да повдигат и разделят, да поддържат или просто, за да направят така, че всичко да сочи нагоре.

 

Носенето на сутиен в леглото обаче, автоматично създава предпоставка за слухове от типа на: повдигащият бюста аксесоар повишава риска от рак на гърдата и дори променя формата на гърдите ви.

 

За да няма повече спекулации по този въпрос, ние развенчахме няколко мита относно носенето на сутиен в леглото, за да може да се успокоим и да действаме точно така, както ни е удобно.

 

Причинява рак на гърдата

Истината: съвсем не. Сутиените не повишават риска от рак на гърдата. Това е просто слух, който започна разпространението си през 1995 година с една книга наречена "Облечена да убива", в която авторите твърдят, че жените, които носят стегнати сутиени всеки ден са много по-застрашени от рак на гърдата от онези, които предпочитат по-натурален вид. Твърдението е, че от стягането на лимфните възли, които елиминират токсините от тялото, сутиените "хващат в капан" токсини в гръдната тъкан, което причинява рак. Проблемът е, че няма никакви научни доказателства, които да подкрепят подобно изказване.

 

Поддържа гърдите "наперени"

Истината: за съжаление няма доказателства, че гърдите ви ще изглеждат по-добре, ако носите сутиен през нощта. Тайната за добре изглеждащи гърди е носенето на идеалният размер сутиен. Много жени правят грешката да носят сутиени, които не им осигуряват нужният комфорт и естетика. Всяка жена трябва да потърси професионално измерване на гръдната обиколка поне веднъж годишно.

 

Повдига гърдите и ги прави симетрични

Истината: това е често срещан слух сред тийнейджърите, но всъщност няма нищо вярно в него. Трябва да сте облечени с корсет, който не ви позволява да дишате, за да постигнете подобен ефект. Освен ако няма специална причина, която да предполага носенето на сутиен в леглото, като повишаване на комфорта след операция, например, това далеч не е препоръчително.

 

Причинява увиснал бюст

Истината: бременност, кърмене, стареене – това са фактори, които влияят на стегнатостта на гърдите. Не можем да кажем същото и за сутиените. Идеята, че носенето на сутиен повече от 8 до 12 часа без прекъсване ще отпусне гръдната тъкан толкова, че гърдите ви ще започнат да се отпускат, не е вярна. Сутиените са наши приятели, не врагове.

 

Нашият съвет – не захвърляйте сутиените си, дами, носете ги колкото и когато ви е приятно.

850 22
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay