Организмът ви се нуждае от желязо – пийте какао

Организмът ви се нуждае от желязо – пийте какао

Кога беше последният път, когато гледахте любимия си сериал вкъщи с чаша какао в ръка си или си поръчахте топлата напитка в заведение? Какаото се смята за нещо, което децата обичат да пият, но истината е, че то е много здравословно питие за вече поотрасналите деца. Какаото и шоколадът са богати на антиоксиданти, а те имат положителни ефекти върху кръвоносните съдове. 

 

Учени от университета в Нотингам, Великобритания провеждат изследване, в което сканират мозъците на 16 жени, които в продължение на 5 дни са пиели по една чаша какао. Резултатите сочат повишение на нивата на кислород в кръвта и мозъка. Само една чаша горещо какао е в състояние да "събуди" женския мозък.

 

Холандски учени от друга страна в продължение на 15 години изследват около 450 мъже и техните хранителни навици и установяват, че тези, които редовно са си подслаждали живота с топло какао имат по-ниско кръвно налягане в сравнение с другите. Така те са намалили с около 50% опасността да починат от сърдечно-съдово заболяване.

 

Ползите от какаото не спират дотук. Една лъжичка какао – само 15 калории, осигурява около 8% от дневното количество желязо, от което организмът се нуждае. Така че това е идеалното питие за дамите, които имат лека анемия.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay