6 кралски аксесоара, които крият послания, за които нямахме представа

6 кралски аксесоара, които крият послания, за които нямахме представа

Що се отнася до кралската мода, изборът на аксесоари никога не е случаен. Чанти, обеци и колиета не само съответстват на тоалетите на кралските особи, но често имат дълбоко значение. От принцеса Даяна, която носеше огърлица на главата си до принцеса Беатрис, която изпрати съобщение до тийнейджърите с дамската си чанта, светът на кралските аксесоари е пълен със скрити значения.

Ще ви разкажем историите на 6 аксесоара, които носеха членовете на кралското семейство:

Колието на принцеса Даяна, което някога е носила като лента за глава

Принцеса Даяна беше истински бунтар, що се отнася до кралската мода, и много от изборите й в облекло бяха много смели за една принцеса. През 1985 г. Даяна наруши кралските правила за обличане, когато носеше колието, което е наследство на кралското семейство, като лента за глава за събитие в Мелбърн, Австралия. Изумруденият чокър някога е принадлежал на кралица Мери.

Все още не е ясно обаче дали този ход на Даяна всъщност е бил умишлен. Има теория, че в бързането Даяна се е опитала да сложи огърлицата през главата си и когато тя се е заклещила на челото й, тя е решила да остави нещата така.

Сватбената тиара на принцеса Даяна

Тиарата, която красеше главата на принцеса Даяна по време на сватбената церемония, не беше подарък от кралското семейство, а всъщност беше нейното семейно наследство. Диамантената диадема принадлежи на семейство Спенсър в продължение на почти един век и е направена от няколко бижута, които попадат в ръцете на семейството на Даяна в различни периоди от историята.

След сватбената церемония Даяна носи тиарата на Спенсър няколко пъти, а след смъртта й през 1997 г., тиарата е върната на семейството на Даяна, където остава и до днес. През 2018 г. племенницата на Даяна, Селия Маккоркодейл, носеше диадемата Спенсър на сватбената си церемония.

Сватбените обеци на Кейт Мидълтън

Точно като принцеса Даяна, в деня на сватбата си, Кейт Мидълтън носеше нещо, което отдаде почит на семейните й традиции. Сватбените обеци на Кейт бяха подарък от нейните родители. Диамантените обеци са оформени като дъбови листа с диамантени жълъди, окачени в центъра. Защо жълъди? Дизайнът на обеците намеква за герба на семейство Мидълтън, който има 3 жълъда, представляващи 3 братя и сестри - Катрин, Филипа и Джеймс. Дъбовете са дървета, често срещани в Англия, и те също символизират силата.

Чантите на принцеса Даяна

Малките чанти на принцеса Даяна бяха не само за да носи червилото си, но и служеха за много по-важна цел. Даяна използва тези чанти, за да прикрие деколтето си, когато излиза от колата. Като една от най-фотографираните жени в света, тя знаеше какви пози са неподходящи за член на кралското семейство. Ето защо винаги е носела малко портмоне, когато е била облечена с рокли с дълбоко деколте и грациозно е прикривала деколтето си с тях. Колко умен и очарователен е този малък моден трик?

Сватбеният букет на Меган Маркъл

Сватбеният букет на Меган беше малък, но пълен със значение. Той се състоеше от различни цветя, като момина сълза и жасмин, и включваше няколко цветя, които принц Хари набра за годеницата си в градината в двореца Кенсингтън. Букетът също отдаде фина почит на принцеса Даяна с няколко незабравки, които бяха нейните любими цветя.

Дамската чанта на принцеса Беатрис е със смислено послание

Принцеса Беатрис има няколко чанти с надпис "Be Cool Be Nice", бродирани отпред. Тази фраза всъщност е препратка към кампанията срещу тормоза, която принцесата популяризира. Тази кампания се застъпва за доброта, уважение и добри маниери в отношенията и е насочена главно към подкрепа на тийнейджъри, които биват тормозени.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay