7 красиви оригами декорации за любителите на хартиеното изкуство

Грабвайте няколко листа и започвайте да сгъвате!

7 красиви оригами декорации за любителите на хартиеното изкуство

Древното японско изкуство, състоящо се от създаването на фигури чрез сгъване на листове хартия, без помощта на ножица или друго пособие, е много актуално и днес.

Оригами се използва в религиозните обреди и дълго време този вид изкуство е било достъпно само за представителите на висшите съсловия, където е било признак за добро възпитание. След края на Втората световна война оригами излиза извън пределите на Далечния изток и завладява целия свят.

Класическото оригами се прави от квадратен лист хартия. Може да бъде съставено от един или повече листове с различна големина, форма, цвят и дебелина. Трудността на тези произведения на изкуството може да бъде от няколко прости прегъвки до стотици сгъвания.

Днес ще ви покажем няколко видео урока, които ще ви разкрият как да си направите красиво оригами стъпка по стъпка. Можете да го сложите във всяка една стая, за да му се радва цялото ви семейство.

1. Оригами сърце
Много подходящо за подарък на любим човек. Можете да ги използвате и като картичка, която да надпишете и подарите. Ще бъде много ценна, защото е направена лично от вас.



2. Оригами пеперуда
Искате да окачите нещо, което да виси от тавана, и да вдъхва живот и нежност в стаята ви? Тази хартиена пеперуда е идеална за целта.



3. Оригами "магическо кълбо"
Още една красота, която може да виси от тавана. За това оригами ще ви е нужно повече търпение и прецизност, но крайният резултат си струва.



4. Оригами звезда
Какво по-хубаво допълнение към интериора от едно оригами съзвездие?



5. Оригами лебед
Това е задача за малко по-напреднали в оригами дизайна. Ще ви трябва известно количество тренировки, за да станете майстори на сложния лебед. Красотата му със сигурност ще ви мотивира.



6. Оригами панделка
Толкова сладурска идея! Панделката, която ще сътворите, може да се използва за толкова много неща - залепете я на някой шкаф, прикрепете я към подарък или я сложете в косите си.



7. Оригами роза
Сложно, но не невъзможно! Гледайте внимателно урока и репетирайте. В крайна сметка розата ще се получи и само вие ще решите на кой да подарите това безценно произведение на изкуството.



Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!
6 3
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay