Google с приложение в помощ на шофьорите

Жени, скачайте зад волана

Google с приложение в помощ на шофьорите

От понеделник популярното приложение Google Maps вече разполага със екстра, която ще анализира трафика в градовете и ще предлага на шофьорите най-бързия маршрут между две точки в реално време, съобщават от най-известната интернет търсачка.

 

Програмата Google Maps Navigation, която засега е пусната в бета версия, показва различни удобни маршрути и прави прогнозно изчисление на времето за път. Създателите й са използвали червен, жълт и зелен цвят, с който да обозначат как се променя трафика във всеки един момент от трасето.

 

"Досега системите за навигация биха избрали най-краткия маршрут без да вземат предвид моментните условия на трафика", казва в блога си Рой Уилямс, софтуерен инженер в екипа а Google Maps.

 

Оттук нататък програмата на Google ще бъде снабдена с алгоритми които ще прилагат знанията за настоящия и исторически трафик за да избират най-бързия път, допълват създателите й.

 

Новата услуга ще може да бъде използвана в развитите държави в Северна Америка и Европа, където Google Maps Navigation и данните за трафика в реално време са налични.

 

Чудесна новина за празника на жените - вече съвсем няма какво да ни се опре. Жени, скачайте зад волана!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay