Горичка Филм Фест с въздействаща селекция

За хората, природата и глобалните проблеми

Горичка Филм Фест с въздействаща селекция

Изкуството е най-прекият път до съзнанието на човека. Творците са наясно с това и "злоупотребяват" с уменията си, особено когато имат конкретни идеи за внушаване. Филмите пък са най-лесно смилаемият от публиката арт продукт, затова от Gorichka са решили да организират именно кино фестивал – така най-ефективно ще популяризират своето виждане за процесите от световно значение, свързани с човека и природата.

Горичка Филм Фест ще се проведе между 13 и 20 септември в кино "Одеон", а пълната програма може да видите тук. Филмовата селекция е от различни държави, като повечето прожекции са документални. Заглавията Waste land, Into eternity, Crude, The Cove, The end of the line, Planeat, Food, Inc., Vanishing of the bees идват от различни държави и са обединени от обща мисия – разкриване на глобални проблеми, които скоро ще имат ужасяващ ефект върху човечеството. Сред тях са влиянието на храната върху човека и на човека върху природата, нарушения екологичен баланс и деструктивните резултати от човешкото нехайство. Някои от филмите проследяват пътя на света до близкото бъдеще, така както си представят последствията самите режисьори. Други пък представят определен проблем и предлагат адекватни решения чрез впечатляващи кадри и въздействащ сценарий.

Прожекциите са вечер, така че нямате оправдание. Всеки филм от осемте си заслужава присъствието в киносалона, което може да си осигурите чрез предварително закупуване на билети от тук.

 

 

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay