Животът на децата в България през вашите очи

Вие и вашето дете още сега можете да се включите във фото инициативата "УНИЦЕФ Фоторепортери"

Животът на децата в България през вашите очи

Крайно време е обществото да се запознае с правата на детето и да следи съвестно дали те се спазват. УНИЦЕФ България не спира да полага усилия в тази насока, а инициативата им "УНИЦЕФ Фоторепортери" е поредното доказателство за това.

Тя е част от национална информационна кампания, която стартира по повод 25 години от подписването на Конвенцията за правата на детето. Идеята е чрез снимки да се покаже животът на децата в България с оглед на техните права.

Във фото инициативата могат да се включат хора от всички възрасти, без значение дали са любители фотографи или професионалисти.
Снимките ще бъдат селектирани в 2 основни категории: за деца, на възраст до 18 години и за възрастни, над 18 години.

Категориите, в които ще могат да се подават снимки, отразяват основните детски права: право на живот, право на име и гражданство, право на семейство и семейна среда, право на информация, право на свобода на изразяване, право на лично пространство и личен живот, право на грижи и закрила, право на добър жизнен стандарт, право на развитие и образование, право на защита от експлоатация, сексуално малтретиране, лишаване от свобода и търговия с деца.

Участвайте в "УНИЦЕФ Фоторепортери" още сега!

Самата кампания ще бъде разделена на два етапа. Първият етап включва фото инициативата, която приключва на 24 октомври 2014 година. След тази дата ще бъдат избрани 50 снимки, които ще бъдат включени в пътуваща изложба.

Вторият етап от кампанията ще стартира на 6-ти ноември, когато изложбата ще бъде официално представена в няколко български града и придружена от допълнителни активности, отбелязващи годишнината от подписването на Конвенцията за правата на детето.

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay