Огнен птичи полет

Или изкуството да рисуваш с пламък

Огнен птичи полет

В Jenite.bg неведнъж сме ви разказвали за нестандартните техники на иновативни художници, с които те изобразяват своите идеи. Запознахме ви с изкуството да рисуваш върху… птичи пера, както и с използването на други интересни способи, които превръщат рисуваните изображения в истински шедьоври.

Днес ще ви покажем още един изключително интересен метод в изобразителното изкуство. Стив Спазук не използва акварелни бои за изобразяване на своите обекти. Служи си единствено с… огън!

Огнен птичи полет

Огнен птичи полет

Техниката е сложна и представлява следния процес: с помощта на свещ той насочва пламъка към лист хартия, върху който с прецизни движения нанася желаните фигури. Черните линии, които се получават и сливат в една картина, биват дообработвани с помощта на леки инструменти, като пера, стъбла от растение или четки.

Огнен птичи полет

Огнен птичи полет

Ornithocide е заглавието на последния проект на артиста. В него той изобразява птици и по брилянтен начин вмъква в изображенията въпроса за изчезването на все повече видове птици в световен мащаб и ролята на човека в тази негативна тенденция.

Огнен птичи полет

Огнен птичи полет

Изобразявайки птицата като символ на свобода и надежда, Стив казва: "Смъртта на толкова много птици, ни кара да обърнем внимание на заплахата, която самите ние отправяме към цялата планета, включително към самите себе си”.

Огнен птичи полет

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay