Артишок с пълнеж от сирене

Артишок с пълнеж от сирене

Приготвянето на цял артишок може да изглежда странно, но всъщност е много по-лесно. Просто следвайте стъпките и ще се насладите на вкусен артишок с пълнеж от сирене. 

Необходими продукти:

1 лимон, нарязан на ситно

4 големи артишока, подрязани

2 ч. галета

1 ч. настъргана моцарела

1 ч. настърган пармезан

1/4 ч. нарязан магданоз

1/3 ч. зехтин

2 скилидки чесън, накълцан

сол

черен пипер

сос Маринара

Начин на приготвяне:

В голяма тенджера сложете вода и резените лимон. Добавете артишока и оставете да ври около 25 минути. Извадете го от водата и оставете да изстине. 

Междувременно пригответе плънката: В голяма купа смесете галетата, моцарелата, пармезана, магданоза, зехтина и чесъна. Подправете със сол и черен пипер.

Сложете плънката между листата на артишока. Поръсете с още моцарела. Печете около 5 минути.

Сервирайте със сос Маринара.

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay