Бананова... диета

Най-лесната диета на света

Диетата с банани е доста популярен метод за отслабване, който преди три години доведе азиатския пазар до дефицит на екзотичния плод. Създадена от японска домакиня, за да отслабне съпругът й, диетата първо превзема Азия, а след това и целия свят. 

 

Как да отслабнете?

Започнете деня си с банан и чаша вода. Нека водата не е топла или студена, а да е със стайна температура. Ако не можете без кафе, позволете си ароматната напитка 20 минути, след като сте закусили.

За обяд и за вечеря няма никакви ограничения, което може би е и една от най-хубавите страни на диетата. Единствено солените и сладките десерти след храненията не са позволени. Само към 15 ч. следобед може да си хапнете няколко парченца шоколад или 2-3 бисквити.

Вечерята трябва да бъде не по-късно от 20 часа, като оптималният час за последното хранене е 18:00 ч.

Задължително си легнете преди полунощ. 

 

Положителни страни  

Популярността на диетата с банани се дължи на факта, че е лесна и не трябва непрекъснато да броите калориите или да се ограничавате в менюто.

Бананите са добър източник на калий. Подобряват храносмилането и намаляват чувството за глад.

Друга положителна страна на диетата е, че препоръчва лягане преди полунощ. Както и друг път сме казвали, липсата на сън води до натрупване на нежелани килограми.

 

Отрицателни страни

Диетата не е създаден от диетолози и една от основните критики е свързана с това, че е позволено да се хапва всичко за обяд и за вечеря.

Също така, като минус се счита и това, че не включва тренировки, а само се споменава, че би било добре да се съчетава с физически упражнения.

 

Продължителност и резултати  

Диетата започва да привлича вниманието на японците, които искат да отслабнат, след като Хитоши Ватанабе, за когото е създадена, заявява, че с нея е успял да намали теглото си с 16,8 кг.

Когато обаче японската оперна певица Кимико Мори публично признава, че е свалила почти 7 кг за 6 седмици, диетата с банани става абсолютен хит в Япония. Вносът на банани се увеличава с 25%, но дори така не се покрива търсенето и магазините остават празни.

Привържениците на този режим на хранене препоръчват диетата да се практикува най-малко 2 седмици. Повечето от хората изобщо не усещат, че са на диета, така че се придържат към правилата доста дълго време.

За периода от 2 седмици се очаква да свалите около 3-3,5кг.

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay