Бебетата на XXI век проплакват в ин витро болница "София"

Новият живот започва от СБАЛАГРМ "София"

Бебетата на XXI век проплакват в ин витро болница "София"

Най-новата ин витро болница вече отвори врати - посреща пациенти, но изпраща приятели. Това е бившият център по репродуктивна медицина и ин витро "София", но с ново име - СБАЛАГРМ "София" и на нов адрес - Студентски град, ул. "Баку" 5Б, точно до Парк Хотел Витоша.

 

Проектът е на д-р Явор Владимиров,  специалист по репродуктивна медицина с над 20-годишен опит и "татко" на стотици бебета, и на неговия екип.

 

"Новото здравно заведение има за цел да се справи с безплодието и да даде нов поглед на профилактиката на репродуктивното здраве". Така д-р Владимиров определя мисията на ин витро болницата, която до месец подписва отново с фонд "Асистирана репродукция".

 

СБАЛГРАМ "София" лекува основно безплодието, но се занимава и с оперативна гинеколкогия, патология на бременността и профилактика на онкологичните заболявания при жената. Болницата има оперативен сектор и отделение с 30 легла, а в диагностично-консултативния център се прави диагностика и лечение в извънболничната помощ.

 

Новост за България е ин витро лабораторията, която разполага с всички съвременни техники и оборудване от висок клас за асистирана репродукция. Специални мулти-газови инкубатори правят условията за развитие на ембрионите близки до тези в майчиното тяло. Уникалното при тези мулти-газови инкубатори, подчертават специалистите, е, че кислородът, който се подава е в същото количество, както при вътреутробно развитие – от 5% до 8%.

 

Новост са и четирите лаборатории за диагностика и лечение на безплодие, особено на трудно решими случаи, допълват още от заведението.

 

Освен с екип от специалисти, техника висок клас, СБАЛАГРМ "София” впечатлява и в архитектурно отношение. Седем етажното здание по-скоро прилича на уютен хотел, на дом, в който всеки е добре дошъл.

 

"Чрез съвременната архитектура на сградата и вътрешния дизайн се опитваме да разчупим стереотипа за болнично заведение и да създадем у пациентите усещане, че са по-скоро на гости при приятели" обяснява д-р Владимиров.

5 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 07.06.2011|11:54
Наистина имаме голяма нужда от такива болници, за да чуваме все повече добри новини, за щастливи семейства. Ако всички болници изглеждаха като тази, нямаше да излизаме по-болни отколкото влизаме в тях.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay